Fruktbollar med mörk choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Små nötiga energibollar.

Tillagningstid: 15 minuter
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g mörk choklad i bitar
  • 1.5 dl hasselnötter eller sötmandel
  • 250 g torkade aprikoser eller fikon i bitar
  • 50 g smör
  • 3 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Hacka chokladen i en matberedare. Lägg i nötter, frukt och smör och kör tills allt är en finfördelad massa.
  2. Forma massan till bollar, knappt 1 msk till varje. Rulla dem i sesamfrön och låt ligga framme på en bricka och torka till lite.
  3. Förvara svalt i burk med lock.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alexandra

2015-08-14

Jag tog inga sesamfrön. Rullade i blåbärspulver / hallonpulver /eko kakao. Tycker det blev bra :)

ALDRIG IGEN!

2014-09-01

Usch! kommer aldrig att göra dessa igen, smaken var hemsk och sesam fröna passar ju inte till det minsta. mörk choklad?...blääh!!

Liknande recept

Spara recept

Zuleikatårta

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Glutenfri tårta

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Äppelpaj med mandelmassa

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Macroner - med apelsin- och chokladfyllning

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tarte tatin med päron och pekannötter

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Små fikonpajer

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Glasstårta med banan och hasselnötscreme

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Morotskaka med citronkräm och pekannötter

Betyg
Betyg
(41)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 50 g mörk choklad i bitar
  • 1.5 dl hasselnötter eller sötmandel
  • 250 g torkade aprikoser eller fikon i bitar
  • 50 g smör
  • 3 msk rostade sesamfrön

Fruktbollar med mörk choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Små nötiga energibollar.

Tillagningstid: 15 minuter
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka chokladen i en matberedare. Lägg i nötter, frukt och smör och kör tills allt är en finfördelad massa.
  2. Forma massan till bollar, knappt 1 msk till varje. Rulla dem i sesamfrön och låt ligga framme på en bricka och torka till lite.
  3. Förvara svalt i burk med lock.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alexandra

2015-08-14

Jag tog inga sesamfrön. Rullade i blåbärspulver / hallonpulver /eko kakao. Tycker det blev bra :)

ALDRIG IGEN!

2014-09-01

Usch! kommer aldrig att göra dessa igen, smaken var hemsk och sesam fröna passar ju inte till det minsta. mörk choklad?...blääh!!

Liknande recept

Spara recept

Zuleikatårta

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Glutenfri tårta

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Äppelpaj med mandelmassa

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Macroner - med apelsin- och chokladfyllning

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tarte tatin med päron och pekannötter

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Små fikonpajer

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Glasstårta med banan och hasselnötscreme

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Morotskaka med citronkräm och pekannötter

Betyg
Betyg
(41)