Fruktbollar med mörk choklad

Betyg (1-5):
2.96 (24 betyg)

Små nötiga energibollar.

Tillagningstid: 15 minuter
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 50 g mörk choklad i bitar
  • 1.5 dl hasselnötter eller sötmandel
  • 250 g torkade aprikoser eller fikon i bitar
  • 50 g smör
  • 3 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Hacka chokladen i en matberedare. Lägg i nötter, frukt och smör och kör tills allt är en finfördelad massa.
  2. Forma massan till bollar, knappt 1 msk till varje. Rulla dem i sesamfrön och låt ligga framme på en bricka och torka till lite.
  3. Förvara svalt i burk med lock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alexandra

2015-08-14

Jag tog inga sesamfrön. Rullade i blåbärspulver / hallonpulver /eko kakao. Tycker det blev bra :)

ALDRIG IGEN!

2014-09-01

Usch! kommer aldrig att göra dessa igen, smaken var hemsk och sesam fröna passar ju inte till det minsta. mörk choklad?...blääh!!

Liknande recept

Chokladmousse med apelsinsås

(2)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Rödbets- och mandelkaka med citronglasyr

(0)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Chokladmousse med nektariner

(6)

Äppelpaj med mandelmassa

(89)

Hemavans äppelkaka

(161)

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

(1)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 50 g mörk choklad i bitar
  • 1.5 dl hasselnötter eller sötmandel
  • 250 g torkade aprikoser eller fikon i bitar
  • 50 g smör
  • 3 msk rostade sesamfrön

Fruktbollar med mörk choklad

Betyg (1-5):
2.96 (24 betyg)

Små nötiga energibollar.

Tillagningstid: 15 minuter
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka chokladen i en matberedare. Lägg i nötter, frukt och smör och kör tills allt är en finfördelad massa.
  2. Forma massan till bollar, knappt 1 msk till varje. Rulla dem i sesamfrön och låt ligga framme på en bricka och torka till lite.
  3. Förvara svalt i burk med lock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alexandra

2015-08-14

Jag tog inga sesamfrön. Rullade i blåbärspulver / hallonpulver /eko kakao. Tycker det blev bra :)

ALDRIG IGEN!

2014-09-01

Usch! kommer aldrig att göra dessa igen, smaken var hemsk och sesam fröna passar ju inte till det minsta. mörk choklad?...blääh!!

Liknande recept

Chokladmousse med apelsinsås

(2)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Rödbets- och mandelkaka med citronglasyr

(0)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Chokladmousse med nektariner

(6)

Äppelpaj med mandelmassa

(89)

Hemavans äppelkaka

(161)

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies