Florentiner
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Florentiner

3.4 (5 betyg)

Chokladdoppade mandelkakor. Underbart goda!

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

18 stycken
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 dl vetemjöl
  • 100 g mandelspån
  • 100 g mörk choklad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Häll grädde, socker och sirap i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen och sikta ner mjölet, rör till en jämn smet.

  2. 2

    Vänd försiktigt ner mandelspånen och skeda upp små högar på två plåtar med bakplåtspapper Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.

  3. 3

    Låt svalna på plåten och kallna helt i frysen, ca 10 min. Smält chokladen varsamt i vattenbad eller mikro. Doppa kakorna i chokladen. Lägg tillbaka på bakplåtspapperet att stelna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Kakorna flyter ut i ugnen, så klicka inte ut dem för tätt.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Kristina: Det ska inte vara några problem att frysa dem.

  • Kristina

    Går det bra att frysa dem?