Florentiner

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Chokladdoppade mandelkakor. Underbart goda!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
18 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 dl vetemjöl
  • 100 g mandelspån
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Häll grädde, socker och sirap i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen och sikta ner mjölet, rör till en jämn smet.
  2. Vänd försiktigt ner mandelspånen och skeda upp små högar på två plåtar med bakplåtspapper Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
  3. Låt svalna på plåten och kallna helt i frysen, ca 10 min. Smält chokladen varsamt i vattenbad eller mikro. Doppa kakorna i chokladen. Lägg tillbaka på bakplåtspapperet att stelna.

Tips

Kakorna flyter ut i ugnen, så klicka inte ut dem för tätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2017-12-06

Till Kristina: Det ska inte vara några problem att frysa dem.

Kristina

2017-12-05

Går det bra att frysa dem?

Liknande recept

Spara recept

Hasselnötsformar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Glutenfri chokladtårta med jordgubbar

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Rischoklad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fruktbollar med mörk choklad

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rickards kärleksmums

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Banankaka med choklad

Betyg
Betyg
(25)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 dl vetemjöl
  • 100 g mandelspån
  • 100 g mörk choklad

Florentiner

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Chokladdoppade mandelkakor. Underbart goda!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
18 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Häll grädde, socker och sirap i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen och sikta ner mjölet, rör till en jämn smet.
  2. Vänd försiktigt ner mandelspånen och skeda upp små högar på två plåtar med bakplåtspapper Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
  3. Låt svalna på plåten och kallna helt i frysen, ca 10 min. Smält chokladen varsamt i vattenbad eller mikro. Doppa kakorna i chokladen. Lägg tillbaka på bakplåtspapperet att stelna.

Tips

Kakorna flyter ut i ugnen, så klicka inte ut dem för tätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2017-12-06

Till Kristina: Det ska inte vara några problem att frysa dem.

Kristina

2017-12-05

Går det bra att frysa dem?

Liknande recept

Spara recept

Hasselnötsformar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Glutenfri chokladtårta med jordgubbar

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Rischoklad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fruktbollar med mörk choklad

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rickards kärleksmums

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Banankaka med choklad

Betyg
Betyg
(25)