Flatbread med hampafrö

Flatbread med hampafrö

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Krispigt och gott till sillen.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:250º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl kallt vatten
  • 25 g jäst
  • 0.5 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 3.5 dl kornmjöl
  • 2 msk hampafrön (eller oskalat sesamfrö)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, honung och salt. Blanda vetemjöl och kornmjöl. Tillsätt lite i taget och arbeta till en smidig deg med degkrokarna på elvispen eller i en matberedare. Låt degen vila 20–30 min.
  2. Dela upp degen i åtta lika stora bitar på ett lätt mjölat bakbord. Forma varje bit till en rund bulle och kavla tunt. Strö över hampafrön och kavla ett par gånger så att fröna fastnar.
  3. Lägg på plåtar med bakplåtspapper, nagga med en gaffel och grädda 8–10 min. Flytta över bröden till galler och låt det svalna. Bröden ska inte vara sega utan krispiga.

Tips

Tiden varierar beroende på ugn och hur tunt man kavlat. Passa bröden noga!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Flatbread med hampafrö
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2.5 dl kallt vatten
  • 25 g jäst
  • 0.5 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 3.5 dl kornmjöl
  • 2 msk hampafrön (eller oskalat sesamfrö)

Flatbread med hampafrö

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Krispigt och gott till sillen.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:250º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, honung och salt. Blanda vetemjöl och kornmjöl. Tillsätt lite i taget och arbeta till en smidig deg med degkrokarna på elvispen eller i en matberedare. Låt degen vila 20–30 min.
  2. Dela upp degen i åtta lika stora bitar på ett lätt mjölat bakbord. Forma varje bit till en rund bulle och kavla tunt. Strö över hampafrön och kavla ett par gånger så att fröna fastnar.
  3. Lägg på plåtar med bakplåtspapper, nagga med en gaffel och grädda 8–10 min. Flytta över bröden till galler och låt det svalna. Bröden ska inte vara sega utan krispiga.

Tips

Tiden varierar beroende på ugn och hur tunt man kavlat. Passa bröden noga!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!