Fiskburgare på vit fisk

Fiskburgare på vit fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

Hemlagad snabbmat på frasig fisk i bröd med en pikant dressing.

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
  • 500 g vit fiskfilé, t ex sej, torsk eller kolja
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 2 msk smör, till stekning
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 dl hackad färsk koriander
  • 0.5 tsk salt
  • Chilidressing:
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 msk chilisås
  • 1 msk konjak eller citronsaft
  • peppar
  • salt
  • Tillbehör:
  • 3 skivade tomater
  • 1 skivad rödlök
  • 1 skivad inlagd gurka
  • 4 sköljda salladsblad
  • 100 g sköljda groddar eller ärtskott
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till chilidressingen och smaka av med salt och peppar.

Burgaren

  1. Fräs löken i smöret utan att den tar färg. Låt svalna. Skär fiskfilén i bitar. Lägg i en matberedare med lök, grädde, potatismjöl, salt och kryddor och kör snabbt till en färs. Forma fyra biffar, hetta upp smör i en stekpanna och stek på svag värme, ca 2 minuter per sida.
  2. Varva alla ingredienser till burgarna på brödet, ringla över chilidressingen.

Tips

Du kan även blanda hälften av den vita fiskfilén med lax och få en rikare fiskfärs.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

Fiskburgare på vit fisk
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 500 g vit fiskfilé, t ex sej, torsk eller kolja
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 2 msk smör, till stekning
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 dl hackad färsk koriander
  • 0.5 tsk salt
  • Chilidressing:
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 msk chilisås
  • 1 msk konjak eller citronsaft
  • peppar
  • salt
  • Tillbehör:
  • 3 skivade tomater
  • 1 skivad rödlök
  • 1 skivad inlagd gurka
  • 4 sköljda salladsblad
  • 100 g sköljda groddar eller ärtskott
  • 4 hamburgerbröd

Fiskburgare på vit fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

Hemlagad snabbmat på frasig fisk i bröd med en pikant dressing.

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till chilidressingen och smaka av med salt och peppar.

Burgaren

  1. Fräs löken i smöret utan att den tar färg. Låt svalna. Skär fiskfilén i bitar. Lägg i en matberedare med lök, grädde, potatismjöl, salt och kryddor och kör snabbt till en färs. Forma fyra biffar, hetta upp smör i en stekpanna och stek på svag värme, ca 2 minuter per sida.
  2. Varva alla ingredienser till burgarna på brödet, ringla över chilidressingen.

Tips

Du kan även blanda hälften av den vita fiskfilén med lax och få en rikare fiskfärs.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erica

2012-10-01

Mycket goda och även godkända av barnen :)

Fredrik

2012-09-02

Goda. Det blir ännu mer nice om man panerar dem i lite ströbröd och steker i en blandning av rapsolja och smör.