Fisk i ugn med grädde och broccoli

Fisk i ugn med grädde och broccoli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Klassisk fisk som görs i ugn med purjolök och gräddig sås. Serveras med ärter och broccoli.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1 purjolök, tunt skivad
  • 600 g torsk i block, fryst
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk örtsalt
  • 4 dl vispgrädde
  • 600 g potatis
  • 1 dl gröna ärter
  • 1 broccoli, buketter
  • 4 dillkvistar, plockade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg purjolöken i en ugnsform, lägg på den frysta fisken, häll på vinäger, strö över örtsaltet och häll på grädde. Baka i ugn ca 30 min.
  2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Koka broccoli och ärter ca 2 min. Servera med broccoli, ärter, dill och potatis.

Tips

Du kan använda vilken fisk du vill! Fisken är även god med ris eller havreris. Du kan även hetta upp såsen till fisken med chiliflakes eller svartpeppar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2022-11-27

Hej, är det denna fiskrätt som är i vecka 47s hälsokasse?

Checkbox Coop

2022-10-03

Hej Hanna, fryst torsk blir klar på 30 minuter, receptet är provlagat av våra duktiga kockar :)

Checkbox Coop

2022-10-03

Hej Maria, då kan du behöva reda såsen lite. Den här såsen är ganska lös i konsitensen även när den görs med vispgrädde, kan vara bra att känna till.

Hanna

2022-10-01

Fisken blir naturligtvis inte klar om den läggs i formen i fryst skick. Varför skriver ni att det ska vara fryst fisk i?

Maria

2022-06-09

Om jag vill använda grädde med mindre fetthalt eller Milda Mat, behöver jag komplettera med någon form av redning eller blir den krämig iaf? MVH Mia

Checkbox Coop

2022-05-30

Kul att familjen gillar receptet!

Sara

2022-05-29

En bra vardagsgratäng som hela familjen gillade.

Peder

2022-05-28

Gott ut

Fisk i ugn med grädde och broccoli
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 purjolök, tunt skivad
  • 600 g torsk i block, fryst
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk örtsalt
  • 4 dl vispgrädde
  • 600 g potatis
  • 1 dl gröna ärter
  • 1 broccoli, buketter
  • 4 dillkvistar, plockade

Fisk i ugn med grädde och broccoli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Klassisk fisk som görs i ugn med purjolök och gräddig sås. Serveras med ärter och broccoli.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg purjolöken i en ugnsform, lägg på den frysta fisken, häll på vinäger, strö över örtsaltet och häll på grädde. Baka i ugn ca 30 min.
  2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Koka broccoli och ärter ca 2 min. Servera med broccoli, ärter, dill och potatis.

Tips

Du kan använda vilken fisk du vill! Fisken är även god med ris eller havreris. Du kan även hetta upp såsen till fisken med chiliflakes eller svartpeppar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2022-11-27

Hej, är det denna fiskrätt som är i vecka 47s hälsokasse?

Checkbox Coop

2022-10-03

Hej Hanna, fryst torsk blir klar på 30 minuter, receptet är provlagat av våra duktiga kockar :)

Checkbox Coop

2022-10-03

Hej Maria, då kan du behöva reda såsen lite. Den här såsen är ganska lös i konsitensen även när den görs med vispgrädde, kan vara bra att känna till.

Hanna

2022-10-01

Fisken blir naturligtvis inte klar om den läggs i formen i fryst skick. Varför skriver ni att det ska vara fryst fisk i?

Maria

2022-06-09

Om jag vill använda grädde med mindre fetthalt eller Milda Mat, behöver jag komplettera med någon form av redning eller blir den krämig iaf? MVH Mia

Checkbox Coop

2022-05-30

Kul att familjen gillar receptet!

Sara

2022-05-29

En bra vardagsgratäng som hela familjen gillade.

Peder

2022-05-28

Gott ut