Torskgratäng med grädde

Torskgratäng med grädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(46)

Perfekt fiskgratäng, här är det ugnen som gör det mesta av jobbet. Smart! Recept av Sara Ask.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
  • 600 g fryst torsk, sej eller alaska pollock, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 1 liten purjolök
  • 2 msk smör, till stekning
  • 2 dl grädde
  • Tillbehör
  • 3 dl matvete
  • 4 dl gröna ärter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt och peppar.
  2. Skär purjolöken i tunna skivor. Stek purjon i smör på låg värme tills den är mjuk utan att ha fått färg. Fördela över fisken och häll på grädden. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
  3. Värm ärterna enligt anvisning på förpackningen och servera till fiskgratängen.

Tips

Servera medmatvete, som här,eller pressad koktpotatis.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-08-22

Hej Helena, mer peppar, dill, fänkål och chili är några kryddor som kan användas för att smaka upp gratängen ytterligare. Lycka till!

Helena

2022-08-21

Coop säger mer kryddor som vad? ge exempel på kryddor för mera smak

Angelicque

2022-01-02

Supergott! Jag adderade cocktailtomater, grädde innan gratinering. När det var klart i ugnen toppade jag med knaperstekt bacon, det gjorde det festligare!

Checkbox Coop

2021-11-16

Hej Jenny, vad synd att ni inte gillade den. Smaka gärna upp gratängen med mer kryddor!

Jenny

2021-11-15

Smaklös. Smakade ingenting. Lätt att laga men inget jag lagar igen.

Karin Elisabeth

2019-02-10

Överraskande god och superenkel

Torskgratäng med grädde
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 600 g fryst torsk, sej eller alaska pollock, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 1 liten purjolök
  • 2 msk smör, till stekning
  • 2 dl grädde
  • Tillbehör
  • 3 dl matvete
  • 4 dl gröna ärter

Torskgratäng med grädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(46)

Perfekt fiskgratäng, här är det ugnen som gör det mesta av jobbet. Smart! Recept av Sara Ask.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt och peppar.
  2. Skär purjolöken i tunna skivor. Stek purjon i smör på låg värme tills den är mjuk utan att ha fått färg. Fördela över fisken och häll på grädden. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
  3. Värm ärterna enligt anvisning på förpackningen och servera till fiskgratängen.

Tips

Servera medmatvete, som här,eller pressad koktpotatis.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-08-22

Hej Helena, mer peppar, dill, fänkål och chili är några kryddor som kan användas för att smaka upp gratängen ytterligare. Lycka till!

Helena

2022-08-21

Coop säger mer kryddor som vad? ge exempel på kryddor för mera smak

Angelicque

2022-01-02

Supergott! Jag adderade cocktailtomater, grädde innan gratinering. När det var klart i ugnen toppade jag med knaperstekt bacon, det gjorde det festligare!

Checkbox Coop

2021-11-16

Hej Jenny, vad synd att ni inte gillade den. Smaka gärna upp gratängen med mer kryddor!

Jenny

2021-11-15

Smaklös. Smakade ingenting. Lätt att laga men inget jag lagar igen.

Karin Elisabeth

2019-02-10

Överraskande god och superenkel