Torskgratäng med grädde

Torskgratäng med grädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

Perfekt fiskgratäng, här är det ugnen som gör det mesta av jobbet. Smart! Recept av Sara Ask.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fryst torsk, sej eller alaska pollock, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 1 liten purjolök
  • 2 msk smör, till stekning
  • 2 dl grädde
  • Tillbehör
  • 3 dl matvete
  • 4 dl gröna ärter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt och peppar.
  2. Skär purjolöken i tunna skivor. Stek purjon i smör på låg värme tills den är mjuk utan att ha fått färg. Fördela över fisken och häll på grädden. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
  3. Värm ärterna enligt anvisning på förpackningen och servera till fiskgratängen.

Tips

Servera medmatvete, som här,eller pressad koktpotatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-11-16

Hej Jenny, vad synd att ni inte gillade den. Smaka gärna upp gratängen med mer kryddor!

Jenny

2021-11-15

Smaklös. Smakade ingenting. Lätt att laga men inget jag lagar igen.

Karin Elisabeth

2019-02-10

Överraskande god och superenkel

Liknande recept

Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Parmalindad laxfilé

Betyg
Betyg
(9)
Torskgratäng med grädde
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 600 g fryst torsk, sej eller alaska pollock, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 1 liten purjolök
  • 2 msk smör, till stekning
  • 2 dl grädde
  • Tillbehör
  • 3 dl matvete
  • 4 dl gröna ärter

Torskgratäng med grädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

Perfekt fiskgratäng, här är det ugnen som gör det mesta av jobbet. Smart! Recept av Sara Ask.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt och peppar.
  2. Skär purjolöken i tunna skivor. Stek purjon i smör på låg värme tills den är mjuk utan att ha fått färg. Fördela över fisken och häll på grädden. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
  3. Värm ärterna enligt anvisning på förpackningen och servera till fiskgratängen.

Tips

Servera medmatvete, som här,eller pressad koktpotatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-11-16

Hej Jenny, vad synd att ni inte gillade den. Smaka gärna upp gratängen med mer kryddor!

Jenny

2021-11-15

Smaklös. Smakade ingenting. Lätt att laga men inget jag lagar igen.

Karin Elisabeth

2019-02-10

Överraskande god och superenkel

Liknande recept

Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Parmalindad laxfilé

Betyg
Betyg
(9)