Torskrygg i ugn

Torskrygg i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(62)

Grön och god är torsken med smak av basilika, parmesan, vitlök och sesamfrön.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
  • Pesto:
  • 0.5 dl mild olivolja
  • 1 dl basilika
  • 1 msk solrosfrön
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • 600 g torskrygg
  • peppar
  • 1 msk smör
  • salt
  • ,:
  • 800 g mandelpotatis
  • 4 soltorkade tomater i olja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Mixa snabbt alla ingredienser till peston med stavmixer eller i matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela fisken i 4 delar, salta och peppra. Stek fisken gyllene i smöret.
  3. Lägg fisken i en ugnsfast form och bred peston över fisken. Stek i ugnen cirka 5 minuter till en innertemperatur på 50–52 grader, använd stektermometer.
  4. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Pressa den med potatispress. Servera fisken med pressad potatis och tomater.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-06-05

Hade köpepesto, gjorde som Håkan sa med lite högre temp. Jättegott!

Håkan

2016-10-30

Gjorde enligt receptet men det blev godare genom att hölja ungstemperaturen till 170º.

Trine

2015-03-17

Jättegott och uppskattat av hela familjen!

Christer

2013-11-15

Peston är den godaste jag ätit och så enkelt, köper aldrig mer, gör själv.

Stefan

2012-02-19

Efter många andra torskrätter som vi gillar var det kul att prova ett för oss helt nytt men enkelt recept. Verkligen gott!

fr

2012-01-01

recept

Torskrygg i ugn
14 st
  • Ingredienser (14)
  • Pesto:
  • 0.5 dl mild olivolja
  • 1 dl basilika
  • 1 msk solrosfrön
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • 600 g torskrygg
  • peppar
  • 1 msk smör
  • salt
  • ,:
  • 800 g mandelpotatis
  • 4 soltorkade tomater i olja

Torskrygg i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(62)

Grön och god är torsken med smak av basilika, parmesan, vitlök och sesamfrön.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Mixa snabbt alla ingredienser till peston med stavmixer eller i matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela fisken i 4 delar, salta och peppra. Stek fisken gyllene i smöret.
  3. Lägg fisken i en ugnsfast form och bred peston över fisken. Stek i ugnen cirka 5 minuter till en innertemperatur på 50–52 grader, använd stektermometer.
  4. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Pressa den med potatispress. Servera fisken med pressad potatis och tomater.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-06-05

Hade köpepesto, gjorde som Håkan sa med lite högre temp. Jättegott!

Håkan

2016-10-30

Gjorde enligt receptet men det blev godare genom att hölja ungstemperaturen till 170º.

Trine

2015-03-17

Jättegott och uppskattat av hela familjen!

Christer

2013-11-15

Peston är den godaste jag ätit och så enkelt, köper aldrig mer, gör själv.

Stefan

2012-02-19

Efter många andra torskrätter som vi gillar var det kul att prova ett för oss helt nytt men enkelt recept. Verkligen gott!

fr

2012-01-01

recept