Fiskgratäng med dill- och citronsås
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Fiskgratäng med dill- och citronsås

3.76 (51 betyg)

Klassisk fiskgratäng smaksatt med dill och citron

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g torskfilé, tinad (el kolja eller sej)
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 50 g sockerärter, strimlade
  • 1 dl fint skuren purjolök
Dill- och citronsås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 1 dl finhackad dill
Potatismos
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°.

Potatismos:

  1. 1

    Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mosa med en kross eller ballongvisp. Tillsätt smör, mjölk och salt. Rör kraftigt till ett fluffigt mos.

  2. 2

    Koka upp crème fraiche, vatten och buljongtärning. Smaka av med citron och rör ner dillen. Lägg fisken i mitten av en ugnsform. Salta, peppra och skeda moset runt fisken.

  3. 3

    Häll såsen över fisken och gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Toppa med krispiga sockerärter och purjolök vid servering.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Emil

    Håkan, mycke gluten i citron..

  • Tom

    Det var jätte gott

  • Josephine

    Gjorde denna i veckan och den var väldigt omtyckt! Lätt att göra var den med :)

  • Martina

    Väldigt god fiskgratäng som gillades av hela familjen.

Visa fler