Ostgratinerad curryfisk

Ostgratinerad curryfisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(61)

Krämig fisk som tillagas i ugn med grädde, svamp, spenat och ost och smaksätts med curry.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 msk smör
  • 100 g champinjoner, skivade
  • 0.5 msk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 0.5 msk honung
  • 70 g babyspenat
  • 400 g fryst torsk, tinat
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl riven ost
  • Till servering
  • ris (gärna råris), eller potatis

Gör så här

  1. Bryn löken i smör under omrörning till fin färg. Tillsätt svamp och curry och stek med några minuter till.
  2. Pudra över mjölet och rör om. Häll i vatten, grädde och honung, låt koka ihop till en jämn sås.
  3. Lägg spenat i botten på en ugnsform och lägg fisken ovanpå. Salta och peppra. Häll över såsen och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera med ris eller potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-09

Vad kul att ni gillar vår curryfisk!

Elin

2022-05-04

Enkelt och mycket gott! Kokade ris till och det var en framgång. Ris, fisk och curry... en oväntad men framgångsrik kombination!

Anna

2022-01-11

Väldigt gott och uppskattat av hela familjen. Bra smaksättning, men jag tyckte att currysåsen behövde lite salt och det blev bra.

Checkbox Coop

2020-02-20

Hej Helene! Det var lite för låg temperatur utskriven så nu har vi ändrat till 200 grader :) Tack för din feedback! /Maja (webbredaktör)

Helene

2020-02-19

Stämmer verkligen tid och temperatur för den här rätten? Det räckte inte alls när jag lagade den🤔

Ostgratinerad curryfisk
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 msk smör
  • 100 g champinjoner, skivade
  • 0.5 msk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 0.5 msk honung
  • 70 g babyspenat
  • 400 g fryst torsk, tinat
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl riven ost
  • Till servering
  • ris (gärna råris), eller potatis

Ostgratinerad curryfisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(61)

Krämig fisk som tillagas i ugn med grädde, svamp, spenat och ost och smaksätts med curry.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Bryn löken i smör under omrörning till fin färg. Tillsätt svamp och curry och stek med några minuter till.
  2. Pudra över mjölet och rör om. Häll i vatten, grädde och honung, låt koka ihop till en jämn sås.
  3. Lägg spenat i botten på en ugnsform och lägg fisken ovanpå. Salta och peppra. Häll över såsen och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera med ris eller potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-09

Vad kul att ni gillar vår curryfisk!

Elin

2022-05-04

Enkelt och mycket gott! Kokade ris till och det var en framgång. Ris, fisk och curry... en oväntad men framgångsrik kombination!

Anna

2022-01-11

Väldigt gott och uppskattat av hela familjen. Bra smaksättning, men jag tyckte att currysåsen behövde lite salt och det blev bra.

Checkbox Coop

2020-02-20

Hej Helene! Det var lite för låg temperatur utskriven så nu har vi ändrat till 200 grader :) Tack för din feedback! /Maja (webbredaktör)

Helene

2020-02-19

Stämmer verkligen tid och temperatur för den här rätten? Det räckte inte alls när jag lagade den🤔