Ostgratinerad curryfisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(50)

Krämig fisk som tillagas i ugn med grädde, svamp, spenat och ost och smaksätts med curry.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 msk smör
  • 100 g champinjoner, skivade
  • 0.5 msk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 0.5 msk honung
  • 70 g babyspenat
  • 400 g fryst torsk, tinat
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl riven ost
  • Till servering
  • ris (gärna råris), eller potatis

Gör så här

  1. Bryn löken i smör under omrörning till fin färg. Tillsätt svamp och curry och stek med några minuter till.
  2. Pudra över mjölet och rör om. Häll i vatten, grädde och honung, låt koka ihop till en jämn sås.
  3. Lägg spenat i botten på en ugnsform och lägg fisken ovanpå. Salta och peppra. Häll över såsen och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera med ris eller potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-02-20

Hej Helene! Det var lite för låg temperatur utskriven så nu har vi ändrat till 200 grader :) Tack för din feedback! /Maja (webbredaktör)

Helene

2020-02-19

Stämmer verkligen tid och temperatur för den här rätten? Det räckte inte alls när jag lagade den🤔

Liknande recept

Spara recept

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Asiatisk fisk i ugn

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Brasiliansk fiskgryta

Betyg
Betyg
(5)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 msk smör
  • 100 g champinjoner, skivade
  • 0.5 msk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 0.5 msk honung
  • 70 g babyspenat
  • 400 g fryst torsk, tinat
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl riven ost
  • Till servering
  • ris (gärna råris), eller potatis

Ostgratinerad curryfisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(50)

Krämig fisk som tillagas i ugn med grädde, svamp, spenat och ost och smaksätts med curry.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn löken i smör under omrörning till fin färg. Tillsätt svamp och curry och stek med några minuter till.
  2. Pudra över mjölet och rör om. Häll i vatten, grädde och honung, låt koka ihop till en jämn sås.
  3. Lägg spenat i botten på en ugnsform och lägg fisken ovanpå. Salta och peppra. Häll över såsen och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera med ris eller potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-02-20

Hej Helene! Det var lite för låg temperatur utskriven så nu har vi ändrat till 200 grader :) Tack för din feedback! /Maja (webbredaktör)

Helene

2020-02-19

Stämmer verkligen tid och temperatur för den här rätten? Det räckte inte alls när jag lagade den🤔

Liknande recept

Spara recept

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Asiatisk fisk i ugn

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Brasiliansk fiskgryta

Betyg
Betyg
(5)