Asiatisk fisk i ugn

Asiatisk fisk i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(52)

Enklaste receptet på fisk i ugn! Kokosmjölk, grön chili, ingefära, lime och koriander ger smak åt denna enkla vardagsmiddag.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 3 dl jasminris
  • 500 g vit fisk, torsk eller kolja
  • 225 g frysta gröna sojabönor
  • 0.5 kruka koriander
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 1 grön chili, urkärnad
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 kruka koriander
  • 0.5 msk smulade kaffirlimeblad
  • 1 msk fisksås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Mixa alla ingredienserna till såsen.
  2. Salta fisken och lägg i en ugnsform tillsammans med sojabönorna. Häll över såsen och tillred mitt i ugnen ca 20 min. Servera med ris och ev mer koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Olivia

2022-05-23

Nej inte alls gott alltså, besviken :(

Emmy

2021-02-16

Sojabönorna behöver inte blötläggas. Vill man ha dem mjukare så kan de tinas innan. Mycket gott recept på en vardagsmiddag! Lika gott med lax.

Stephen

2017-03-31

Observera att Coop skickar 400 gram fryst fisk istället för 500 gram för 4 portioner. Sojabönorna är torra och inte frysta som enligt receptet, de måste därför blötläggas 8-10 timmar innan de skall användas och du måste därför planera i god tid när maten skall lagas.

Asiatisk fisk i ugn
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl jasminris
  • 500 g vit fisk, torsk eller kolja
  • 225 g frysta gröna sojabönor
  • 0.5 kruka koriander
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 1 grön chili, urkärnad
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 kruka koriander
  • 0.5 msk smulade kaffirlimeblad
  • 1 msk fisksås

Asiatisk fisk i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(52)

Enklaste receptet på fisk i ugn! Kokosmjölk, grön chili, ingefära, lime och koriander ger smak åt denna enkla vardagsmiddag.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Mixa alla ingredienserna till såsen.
  2. Salta fisken och lägg i en ugnsform tillsammans med sojabönorna. Häll över såsen och tillred mitt i ugnen ca 20 min. Servera med ris och ev mer koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Olivia

2022-05-23

Nej inte alls gott alltså, besviken :(

Emmy

2021-02-16

Sojabönorna behöver inte blötläggas. Vill man ha dem mjukare så kan de tinas innan. Mycket gott recept på en vardagsmiddag! Lika gott med lax.

Stephen

2017-03-31

Observera att Coop skickar 400 gram fryst fisk istället för 500 gram för 4 portioner. Sojabönorna är torra och inte frysta som enligt receptet, de måste därför blötläggas 8-10 timmar innan de skall användas och du måste därför planera i god tid när maten skall lagas.