Asiatisk fisk i ugn
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Asiatisk fisk i ugn

3.43 (14 betyg)

Kokosmjölk, grön chili, ingefära, lime och koriander ger smak åt denna enkla fisk i ugn.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl jasminris
  • 500 g vit fisk, torsk eller kolja
  • 1 tsk salt
  • 225 g frysta gröna sojabönor
  • 0.5 kruka koriander
Sås:
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 1 grön chili, urkärnad
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 kruka koriander
  • 0.5 msk smulade kaffirlimeblad
  • 1 msk fisksås
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Mixa alla ingredienserna till såsen.

  2. 2

    Salta fisken och lägg i en ugnsform tillsammans med sojabönorna. Häll över såsen och tillred mitt i ugnen ca 20 min. Servera med ris och ev mer koriander.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Stephen

    Observera att Coop skickar 400 gram fryst fisk istället för 500 gram för 4 portioner. Sojabönorna är torra och inte frysta som enligt receptet, de måste därför blötläggas 8-10 timmar innan de skall användas och du måste därför planera i god tid när maten skall lagas.