Faster Lillys grönkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Koka grönkålen i buljong och tillsätt grädde. Det smakar ljuvligt!

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g grönkål fryst tinad hackad eller 2 medelstora grönkålsstånd
  • 4 dl kalvbuljong eller skinkspad
  • 2 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • peppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Repa bladen från stjälkarna på den färska grönkålen. Skölj dem väl.
  2. Koka upp buljongen eller spadet och lägg i grönkålen. Koka utan lock tills grönkålen mjuknat, cirka 20 minuter.
  3. Ta upp kålen, låt den rinna av och hacka den grovt.
  4. Fräs kålen i fettet i en kastrull under omrörning.
  5. Tillsätt grädde och sjud kålen 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rucolasorbet

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(181)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 400 g grönkål fryst tinad hackad eller 2 medelstora grönkålsstånd
  • 4 dl kalvbuljong eller skinkspad
  • 2 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • peppar
  • 0.5 tsk salt

Faster Lillys grönkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Koka grönkålen i buljong och tillsätt grädde. Det smakar ljuvligt!

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Repa bladen från stjälkarna på den färska grönkålen. Skölj dem väl.
  2. Koka upp buljongen eller spadet och lägg i grönkålen. Koka utan lock tills grönkålen mjuknat, cirka 20 minuter.
  3. Ta upp kålen, låt den rinna av och hacka den grovt.
  4. Fräs kålen i fettet i en kastrull under omrörning.
  5. Tillsätt grädde och sjud kålen 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rucolasorbet

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(181)