Omelettrulle med grönkål och fetaost

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(74)

Mättande omelett som man fyller med fetaost och grönkål som rullas ihop.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl standardmjölk
  • 4 ägg
  • 50 g smör, smält
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning
  • 200 g färsk grönkål, plockade blad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 150 g fetaost
  • Tomatsallad
  • 250 g tomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop mjöl och bakpulver med 1 dl av mjölken till slät konsistens. Tillsätt resten av mjölken, ägg, smör och salt. Vispa till en jämn smet. Häll ut i en djup ugnsplåt som är klädd med bakplåtspapper.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Lägg ett bakplåtspapper över omeletten och vänd runt så undersidan hamnar uppåt. Stek grönkål och vitlök i olja tills kålen mjuknat, smaka av med salt. Fördela hälften av kålen över den klara omeletten.
  3. Smula över hälften av fetaosten och rulla ihop omeletten med hjälp av bakplåtspappret till en kompakt rulle. Toppa med resterande grönkål.
  4. Tärna tomaterna fint och vänd runt med olja, vinäger, salt och peppar. Smula över resten av fetaosten och servera till omelettrullen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-09-14

Hej Jennie, det var tråkigt att höra och vi har inte upplevt det problemet. Att fästa bakplåtspappret med lite vatten i plåten kanske kan hjälpa, eftersom det låter som att pappret inte legat riktigt still när du hällt på smeten? Lycka till!

Jennie

2021-09-09

Synd att all omelett bara rann in under bakplåtspappret som då blev ett med omeletten och det bara var att slänga.. hur går man för att det inte ska hända? 🤔

Susanne H

2021-09-08

Jättebra recept! Hade för lite grönkål så jag strimlade purjolök och hackade två portobellosvampar och fräste ihop med grönkålen. Hällde även på en skvätt grädde och lite riven parmesan. Blev supergott och ser lite lyxigt ut när man serverar så här snyggt i omelettfodralet 😊

Checkbox Coop

2021-03-22

Vad roligt att höra att ni är så många som gillar vår omelettrulle! Den passar perfekt nu till påsk också. /Elsa, webbredaktör

Christina

2021-03-21

Den här gjorde jag 2019 i mitt Smaka på Coop kök och den var uppskattad. Så trevligt när det kombinerades Smaka på Coop och fyra för 80-recept.

Kajsa

2021-03-17

Hur gott som helst o enkelt att göra (använde djupfryst grönkål o tillsatte lite laktosfri mjölk). Saknar näringsvärden på Coops recept.....

Kajsa

2021-03-17

Hur gott som helst o enkelt att göra (använde djupfryst grönkål o tillsatte lite laktosfri mjölk). Saknar näringsvärden på Coops recept.....

Marie-Louise

2019-10-17

Superenkelt att tillaga och sååå gott. Högsta betyg.

Checkbox Coop

2019-05-13

Hej Maria, det är inte provlagat, men prova med glutenfritt mjöl eller kikärtsmjöl. Lycka till och berätta gärna hur det går! /Elsa, webbredaktör

Maria

2019-05-13

Låter gott!. Jag vill gärna byta ut vetemjölet mot kanske bovete och fiberhusk eller nåt annat glutenfritt alternativ. Har ni nåt bra förslag på naturligt glutenfritt alernativ?

Marie

2019-05-10

Såå gott! Och såå enkelt! Jag la till lite chiliflakes i grönkålen, eftersom det binder sig så fint med kål och vitlök. Kan varmt rekommendera receptet!

Karolina

2019-05-05

Ser jättegott ut! Har någon tips på hur jag kan göra den mer keto/lchf-vänlig? Vad kan jag byta ut mjölet med? En matsked fiberhusk?

Checkbox Coop

2019-04-04

Hej Marina Håkansson! Använd en långpanna, lika stor som en vanlig plåt. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Marina Håkansson

2019-04-02

Hur stor ska ugnsplåten vara?

Omelettrulle med grönkål och fetaost
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl standardmjölk
  • 4 ägg
  • 50 g smör, smält
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning
  • 200 g färsk grönkål, plockade blad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 150 g fetaost
  • Tomatsallad
  • 250 g tomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(74)

Mättande omelett som man fyller med fetaost och grönkål som rullas ihop.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop mjöl och bakpulver med 1 dl av mjölken till slät konsistens. Tillsätt resten av mjölken, ägg, smör och salt. Vispa till en jämn smet. Häll ut i en djup ugnsplåt som är klädd med bakplåtspapper.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Lägg ett bakplåtspapper över omeletten och vänd runt så undersidan hamnar uppåt. Stek grönkål och vitlök i olja tills kålen mjuknat, smaka av med salt. Fördela hälften av kålen över den klara omeletten.
  3. Smula över hälften av fetaosten och rulla ihop omeletten med hjälp av bakplåtspappret till en kompakt rulle. Toppa med resterande grönkål.
  4. Tärna tomaterna fint och vänd runt med olja, vinäger, salt och peppar. Smula över resten av fetaosten och servera till omelettrullen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-09-14

Hej Jennie, det var tråkigt att höra och vi har inte upplevt det problemet. Att fästa bakplåtspappret med lite vatten i plåten kanske kan hjälpa, eftersom det låter som att pappret inte legat riktigt still när du hällt på smeten? Lycka till!

Jennie

2021-09-09

Synd att all omelett bara rann in under bakplåtspappret som då blev ett med omeletten och det bara var att slänga.. hur går man för att det inte ska hända? 🤔

Susanne H

2021-09-08

Jättebra recept! Hade för lite grönkål så jag strimlade purjolök och hackade två portobellosvampar och fräste ihop med grönkålen. Hällde även på en skvätt grädde och lite riven parmesan. Blev supergott och ser lite lyxigt ut när man serverar så här snyggt i omelettfodralet 😊

Checkbox Coop

2021-03-22

Vad roligt att höra att ni är så många som gillar vår omelettrulle! Den passar perfekt nu till påsk också. /Elsa, webbredaktör

Christina

2021-03-21

Den här gjorde jag 2019 i mitt Smaka på Coop kök och den var uppskattad. Så trevligt när det kombinerades Smaka på Coop och fyra för 80-recept.

Kajsa

2021-03-17

Hur gott som helst o enkelt att göra (använde djupfryst grönkål o tillsatte lite laktosfri mjölk). Saknar näringsvärden på Coops recept.....

Kajsa

2021-03-17

Hur gott som helst o enkelt att göra (använde djupfryst grönkål o tillsatte lite laktosfri mjölk). Saknar näringsvärden på Coops recept.....

Marie-Louise

2019-10-17

Superenkelt att tillaga och sååå gott. Högsta betyg.

Checkbox Coop

2019-05-13

Hej Maria, det är inte provlagat, men prova med glutenfritt mjöl eller kikärtsmjöl. Lycka till och berätta gärna hur det går! /Elsa, webbredaktör

Maria

2019-05-13

Låter gott!. Jag vill gärna byta ut vetemjölet mot kanske bovete och fiberhusk eller nåt annat glutenfritt alternativ. Har ni nåt bra förslag på naturligt glutenfritt alernativ?

Marie

2019-05-10

Såå gott! Och såå enkelt! Jag la till lite chiliflakes i grönkålen, eftersom det binder sig så fint med kål och vitlök. Kan varmt rekommendera receptet!

Karolina

2019-05-05

Ser jättegott ut! Har någon tips på hur jag kan göra den mer keto/lchf-vänlig? Vad kan jag byta ut mjölet med? En matsked fiberhusk?

Checkbox Coop

2019-04-04

Hej Marina Håkansson! Använd en långpanna, lika stor som en vanlig plåt. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Marina Håkansson

2019-04-02

Hur stor ska ugnsplåten vara?