Omelettrulle med grönkål och fetaost
  • Tid 35 min
  • Ugn 175º

Omelettrulle med grönkål och fetaost

4 (1 betyg)

Mättande omelett som man fyller med fetaost och grönkål som rullas ihop.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl standardmjölk
  • 4 ägg
  • 50 g smör, smält
  • 0.5 tsk salt
Fyllning
  • 200 g färsk grönkål, plockade blad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 150 g fetaost
Tomatsallad
  • 250 g tomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ihop mjöl och bakpulver med 1 dl av mjölken till slät konsistens. Tillsätt resten av mjölken, ägg, smör och salt. Vispa till en jämn smet. Häll ut i en djup ugnsplåt som är klädd med bakplåtspapper.

  2. 2

    Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Lägg ett bakplåtspapper över omeletten och vänd runt så undersidan hamnar uppåt. Stek grönkål och vitlök i olja tills kålen mjuknat, smaka av med salt. Fördela hälften av kålen över den klara omeletten.

  3. 3

    Smula över hälften av fetaosten och rulla ihop omeletten med hjälp av bakplåtspappret till en kompakt rulle. Toppa med resterande grönkål.

  4. 4

    Tärna tomaterna fint och vänd runt med olja, vinäger, salt och peppar. Smula över resten av fetaosten och servera till omelettrullen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Häll soppan i värmetåliga skålar, toppa med osten och gratinera i ugn på grilleffekt till fin färg.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar