Enkla frukostbröden med yoghurt

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Tillagningstid: 35 min + jäs under natten + 25 min i ugn
Ugnstemperatur:250º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 2.5 dl kall mild yoghurt (3%)
  • 2.5 dl vatten, kallt
  • 25 g jäst
  • 1 msk honung
  • 10 dl vetemjöl
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Häll yoghurt och vatten i en bunke och smula ner jästen. Vispa tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt salt och honung. Rör ner mjölet lite i taget. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i degblandare. Plasta och ställ i kylen under natten.
  3. Sätt ugnen på 250°.
  4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lyft upp degbitar ur bunken med oljiga händer. Forma försiktigt till små bullar och lägg på plåten.
  5. Sätt plåten i mitten av ugnen och släng in en liten kopp med vatten under den. Grädda ca 25 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2015-05-10

Enkelt och det är alltid gott med nybakat till frukost. Man ska absolut inte ha 250 grader i 25 min! Håller med tidigare skribent, 15 min räcker gott och väl. Jag strödde på lite sesamfrön och havssalt. Det blev gott.

Kim

2015-01-04

Bröden blev goda men de blev brända efter bara 20 minuter i ugnen, 250 grader är för högt. Grädda i 15 minuter eller på lägre värme.

Liknande recept

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

(4)

Mango passion smoothie

(8)

Enkelt morotsbröd

(35)

Barnens hemgjorda energi-bar

(2)

Frasvåfflor

(123)

Overnight oats med plommonkompott

(0)

Hallonsmoothie

(8)

Örtfrittata

(2)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2.5 dl kall mild yoghurt (3%)
  • 2.5 dl vatten, kallt
  • 25 g jäst
  • 1 msk honung
  • 10 dl vetemjöl
  • 2 msk olivolja

Enkla frukostbröden med yoghurt

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Tillagningstid: 35 min + jäs under natten + 25 min i ugn
Ugnstemperatur:250º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll yoghurt och vatten i en bunke och smula ner jästen. Vispa tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt salt och honung. Rör ner mjölet lite i taget. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i degblandare. Plasta och ställ i kylen under natten.
  3. Sätt ugnen på 250°.
  4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lyft upp degbitar ur bunken med oljiga händer. Forma försiktigt till små bullar och lägg på plåten.
  5. Sätt plåten i mitten av ugnen och släng in en liten kopp med vatten under den. Grädda ca 25 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2015-05-10

Enkelt och det är alltid gott med nybakat till frukost. Man ska absolut inte ha 250 grader i 25 min! Håller med tidigare skribent, 15 min räcker gott och väl. Jag strödde på lite sesamfrön och havssalt. Det blev gott.

Kim

2015-01-04

Bröden blev goda men de blev brända efter bara 20 minuter i ugnen, 250 grader är för högt. Grädda i 15 minuter eller på lägre värme.

Liknande recept

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

(4)

Mango passion smoothie

(8)

Enkelt morotsbröd

(35)

Barnens hemgjorda energi-bar

(2)

Frasvåfflor

(123)

Overnight oats med plommonkompott

(0)

Hallonsmoothie

(8)

Örtfrittata

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies