Durumbröd

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

Härliga guldbruna bröd med neutral smak som passar fint ihop med all sorts mat och gott till frukost.

Tillagningstid: 5 timmar
Ugnstemperatur:250-200º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 1000 g vatten
  • 30 g jäst
  • 1200 g vetemjöl, gärna special
  • 300 g durumvetemjöl
  • 40 g havssalt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom salt och arbeta degen kraftigt i maskin i 15 minuter, för hand i 20 minuter. Tillsätt saltet. Arbeta degen i ytterligare 5 minuter. Lägg degen i en oljad bunke och låt den vila i 2 timmar, eller över natten i kyl.
  2. Forma degen till fyra runda bullar, eller två avlånga stora buffébröd, lägg dem då att jäsa direkt på plåten. Om du gör fyra runda bullar, lägg dem med skarven nedåt i jäskorgar pudrade med durummjöl. Det går även bra att använda vanliga korgar. Huvudsaken är att degen har lufttillförsel underifrån.
  3. Låt bröden jäsa i 1-1,5 timme. Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en tom plåt på nedersta falsen. Stjälp upp bröden på en annan plåt med bakplåtspapper, med skarven uppåt.
  4. Ställ in bröden i ugnen och häll genast en kopp kallt vatten på den förvärmda plåten längst ned. Stäng ugnsluckan och sänk temperaturen till 200 grader. Släpp ut ånga efter 20 minuter. Grädda bröden i cirka 35 minuter eller tills brödens innertemperatur är 98 grader. Låt bröden svalna på galler.

Saknar du våg?

  1. 100 g vatten är ca 1 dl 65 g mjöl är ca 1 dl 20 g salt är ca 1 msk

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frasvåfflor

(123)

Bananpannkakor

(33)

Overnight oats med plommonkompott

(0)

Hallonsmoothie

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Mango passion smoothie

(8)

Örtfrittata

(2)

Supergreen smoothie bowl

(2)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1000 g vatten
  • 30 g jäst
  • 1200 g vetemjöl, gärna special
  • 300 g durumvetemjöl
  • 40 g havssalt

Durumbröd

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

Härliga guldbruna bröd med neutral smak som passar fint ihop med all sorts mat och gott till frukost.

Tillagningstid: 5 timmar
Ugnstemperatur:250-200º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom salt och arbeta degen kraftigt i maskin i 15 minuter, för hand i 20 minuter. Tillsätt saltet. Arbeta degen i ytterligare 5 minuter. Lägg degen i en oljad bunke och låt den vila i 2 timmar, eller över natten i kyl.
  2. Forma degen till fyra runda bullar, eller två avlånga stora buffébröd, lägg dem då att jäsa direkt på plåten. Om du gör fyra runda bullar, lägg dem med skarven nedåt i jäskorgar pudrade med durummjöl. Det går även bra att använda vanliga korgar. Huvudsaken är att degen har lufttillförsel underifrån.
  3. Låt bröden jäsa i 1-1,5 timme. Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en tom plåt på nedersta falsen. Stjälp upp bröden på en annan plåt med bakplåtspapper, med skarven uppåt.
  4. Ställ in bröden i ugnen och häll genast en kopp kallt vatten på den förvärmda plåten längst ned. Stäng ugnsluckan och sänk temperaturen till 200 grader. Släpp ut ånga efter 20 minuter. Grädda bröden i cirka 35 minuter eller tills brödens innertemperatur är 98 grader. Låt bröden svalna på galler.

Saknar du våg?

  1. 100 g vatten är ca 1 dl 65 g mjöl är ca 1 dl 20 g salt är ca 1 msk

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frasvåfflor

(123)

Bananpannkakor

(33)

Overnight oats med plommonkompott

(0)

Hallonsmoothie

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Mango passion smoothie

(8)

Örtfrittata

(2)

Supergreen smoothie bowl

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies