Dekorerat nobisbröd

Betyg (1-5):
2.86 (7 betyg)

Ett vackert bröd med tjock, knaprig skorpa och luftigt inkråm.

Tillagningstid: 4 timmar
Ugnstemperatur:275º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 5 dl kallt vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk olja
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 11.5 dl vetemjöl, gärna special

Gör så här

  1. Häll vattnet i en bunke, smula i jästen och rör tills den är löst. Blanda i olja, grahamsmjöl, salt och nästan allt vetemjöl. Knåda till en fast, smidig deg som släpper bunkens kant. Låt jäsa övertäckt ca 2 timmar.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord, ta undan lite till dekoration. Dela resten av degen i två eller tre delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka ca 2 cm tjock. Rulla ihop till avlånga, knubbiga bröd. Lägg dem med skarven ner på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Kavla ut degresten till en tunn kaka och skär eller tryck ut dekorationer. Pensla dem med vatten och sätt fast på bröden. Låt jäsa övertäckta ca 1 timme. Värm under tiden ugnen.
  3. Pensla bröden med vatten och strö över lite mjöl. Grädda i nedre delen av ugnen 10 minuter. Stäng av ugnen och grädda på eftervärmen 20-25 minuter.
  4. Låt svalna på galler utan att täckas.Brödet är godast dagsfärskt. Det går bra att frysa, tina och sprödvärma vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anette

2019-07-19

Salt finns inte med bland ingredienserna.

ingrid

2012-01-07

Spara!

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Bananpannkakor

(33)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Vattenmelonsoppa

(0)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Örtfrittata

(2)

Hallonsmoothie

(8)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 5 dl kallt vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk olja
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 11.5 dl vetemjöl, gärna special

Dekorerat nobisbröd

Betyg (1-5):
2.86 (7 betyg)

Ett vackert bröd med tjock, knaprig skorpa och luftigt inkråm.

Tillagningstid: 4 timmar
Ugnstemperatur:275º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll vattnet i en bunke, smula i jästen och rör tills den är löst. Blanda i olja, grahamsmjöl, salt och nästan allt vetemjöl. Knåda till en fast, smidig deg som släpper bunkens kant. Låt jäsa övertäckt ca 2 timmar.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord, ta undan lite till dekoration. Dela resten av degen i två eller tre delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka ca 2 cm tjock. Rulla ihop till avlånga, knubbiga bröd. Lägg dem med skarven ner på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Kavla ut degresten till en tunn kaka och skär eller tryck ut dekorationer. Pensla dem med vatten och sätt fast på bröden. Låt jäsa övertäckta ca 1 timme. Värm under tiden ugnen.
  3. Pensla bröden med vatten och strö över lite mjöl. Grädda i nedre delen av ugnen 10 minuter. Stäng av ugnen och grädda på eftervärmen 20-25 minuter.
  4. Låt svalna på galler utan att täckas.Brödet är godast dagsfärskt. Det går bra att frysa, tina och sprödvärma vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anette

2019-07-19

Salt finns inte med bland ingredienserna.

ingrid

2012-01-07

Spara!

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Bananpannkakor

(33)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Vattenmelonsoppa

(0)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Örtfrittata

(2)

Hallonsmoothie

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies