Lingonbröd med fänkålsfrön

Lingonbröd med fänkålsfrön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 10 min + 1.5 timme i ugn
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 tsk bikarbonat
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 msk fänkålsfrön, mortlade
  • 1 dl lingon, frysta
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda filmjölk, sirap och bikarbonat.
  3. Tillsätt resten av de torra ingredienserna och blanda väl. Vänd sist ner de frysta lingonen.
  4. Häll smeten i en smord brödform som rymmer 2 liter. Grädda i mitten av ugnen ca 1.5 tim.

Tips

Om du vill vara säker på att brödet är klart – mät temperaturen, den ska vara 98°.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Louise Nyström

2015-04-05

Älskar det här brödet! Gör det till jul men ska göra det nu till påsk också. Byter ut vetemjölet och grahsms mot semper fin mix, majs, potatis och bovete för att göra det glutenfritt!

Birgit Carlsson

2014-10-24

Mycket gott och lätt att göra

Linda Cedås

2014-10-12

Väldigt enkelt och gott

Lingonbröd med fänkålsfrön
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 tsk bikarbonat
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 msk fänkålsfrön, mortlade
  • 1 dl lingon, frysta
  • 1.5 tsk salt

Lingonbröd med fänkålsfrön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 10 min + 1.5 timme i ugn
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda filmjölk, sirap och bikarbonat.
  3. Tillsätt resten av de torra ingredienserna och blanda väl. Vänd sist ner de frysta lingonen.
  4. Häll smeten i en smord brödform som rymmer 2 liter. Grädda i mitten av ugnen ca 1.5 tim.

Tips

Om du vill vara säker på att brödet är klart – mät temperaturen, den ska vara 98°.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Louise Nyström

2015-04-05

Älskar det här brödet! Gör det till jul men ska göra det nu till påsk också. Byter ut vetemjölet och grahsms mot semper fin mix, majs, potatis och bovete för att göra det glutenfritt!

Birgit Carlsson

2014-10-24

Mycket gott och lätt att göra

Linda Cedås

2014-10-12

Väldigt enkelt och gott