
Lingonbröd med fänkålsfrön
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 10 min + 1.5 timme i ugn
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 5 dl filmjölk
- 1 dl mörk sirap
- 2 tsk bikarbonat
- 5 dl vetemjöl
- 3 dl grahamsmjöl
- 2 dl rågmjöl
- 1 msk fänkålsfrön, mortlade
- 1 dl lingon, frysta
- 1.5 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Blanda filmjölk, sirap och bikarbonat.
- Tillsätt resten av de torra ingredienserna och blanda väl. Vänd sist ner de frysta lingonen.
- Häll smeten i en smord brödform som rymmer 2 liter. Grädda i mitten av ugnen ca 1.5 tim.
Tips

Om du vill vara säker på att brödet är klart – mät temperaturen, den ska vara 98°.
Lingonbröd med fänkålsfrön
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 10 min + 1.5 timme i ugn
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Blanda filmjölk, sirap och bikarbonat.
- Tillsätt resten av de torra ingredienserna och blanda väl. Vänd sist ner de frysta lingonen.
- Häll smeten i en smord brödform som rymmer 2 liter. Grädda i mitten av ugnen ca 1.5 tim.
Tips

Om du vill vara säker på att brödet är klart – mät temperaturen, den ska vara 98°.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-04-05
Älskar det här brödet! Gör det till jul men ska göra det nu till påsk också. Byter ut vetemjölet och grahsms mot semper fin mix, majs, potatis och bovete för att göra det glutenfritt!
2014-10-24
Mycket gott och lätt att göra
2014-10-12
Väldigt enkelt och gott
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Louise Nyström
2015-04-05
Älskar det här brödet! Gör det till jul men ska göra det nu till påsk också. Byter ut vetemjölet och grahsms mot semper fin mix, majs, potatis och bovete för att göra det glutenfritt!
Birgit Carlsson
2014-10-24
Mycket gott och lätt att göra
Linda Cedås
2014-10-12
Väldigt enkelt och gott