Citronpinnar

Citronpinnar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Pistagenötter och citron istället för finska pinnarnas söt- och bittermandel.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
24 stycken
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 0.5 dl socker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 msk rivet citronskal
  • Garnering:
  • 1.5 dl hackade pistagenötter (osaltade)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Knåda ihop ingredienserna till degen. Dela degen i 4 delar och rulla till 60 centimeter långa längder. Skär varje längd i sex delar.
  2. Rulla pinnarna i pistagenötterna, tryck till så att nötterna fastnar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Citronpinnar
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 0.5 dl socker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 msk rivet citronskal
  • Garnering:
  • 1.5 dl hackade pistagenötter (osaltade)

Citronpinnar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Pistagenötter och citron istället för finska pinnarnas söt- och bittermandel.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
24 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Knåda ihop ingredienserna till degen. Dela degen i 4 delar och rulla till 60 centimeter långa längder. Skär varje längd i sex delar.
  2. Rulla pinnarna i pistagenötterna, tryck till så att nötterna fastnar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!