Chokladfudge med valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.25 (4 betyg)

Med en knaprig valnöt i den lena fudgen gör dessa sötsaker oemotståndliga. Smakrikt, gott och enkelt!

Tillagningstid: 30 min + tid att stelna
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g mörk choklad
  • 2.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljust muscovadosocker
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • 1 dl valnötskärnor, grovhackade

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Klä en form med bakplåtspapper, ca 15 x 20 cm. Blanda strösocker, muscovadosocker, grädde, mjölk, sirap och smör i en non stickkastrull.
  2. Värm under omrörning tills sockret smält. Låt sedan koka till en temperatur på 117°, det tar en stund, ca 15 min. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen.
  3. Rör om under några minuter till en jämn smet och rör sedan ner nötterna. Häll smeten i formen och låt stelna i rumstemperatur. Skär i bitar.

Tips

Det kan vara roligt att variera med pekannötter istället för valnötter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Smarriga havrekorgar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(33)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 150 g mörk choklad
  • 2.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljust muscovadosocker
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • 1 dl valnötskärnor, grovhackade

Chokladfudge med valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.25 (4 betyg)

Med en knaprig valnöt i den lena fudgen gör dessa sötsaker oemotståndliga. Smakrikt, gott och enkelt!

Tillagningstid: 30 min + tid att stelna
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Klä en form med bakplåtspapper, ca 15 x 20 cm. Blanda strösocker, muscovadosocker, grädde, mjölk, sirap och smör i en non stickkastrull.
  2. Värm under omrörning tills sockret smält. Låt sedan koka till en temperatur på 117°, det tar en stund, ca 15 min. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen.
  3. Rör om under några minuter till en jämn smet och rör sedan ner nötterna. Häll smeten i formen och låt stelna i rumstemperatur. Skär i bitar.

Tips

Det kan vara roligt att variera med pekannötter istället för valnötter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Smarriga havrekorgar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(33)