Black bean burger - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.86 (167 betyg)

Saftiga och kryddiga vegetariska bönburgare med klassiska tillbehör. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 800 g svarta bönor kokta på burk (bruttovikt)
  • 1 gul lök
  • 1.5 dl fiberhavregryn
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 färsk jalapenos, skivad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 msk mald koriander
  • neutral olja till stekning
  • Till servering
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sambal oelek
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 tomat, skivad

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mosa bönorna med en gaffel. Skär 4 st cm-tjocka skivor av löken och lägg det som blir över av löken i en matberedare. Mixa löken med havregryn, ägg, vitlök, jalapeños, soja, kryddor och salt till en slät smet. Rör ihop smeten med bönorna.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp 4 stora klickar av smeten i pannan. Platta ut till burgare. Stek på låg till medelvärme ca 8 min per sida. Stek även lökskivorna gyllene i en stekpanna med olja.
  3. Blanda majonnäs med sambal oelek till en dressing. Värm bröden i stekpannan och fyll med sallad, burgare, tomat, lök och chilidressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2019-07-27

Det klart godaste vegetariska recept jag har smakat. Stort beröm till Lotta! Jag och hela familjen tyckte att det var väldigt gott. Som köttätare är det svårt att äta vegetariskt, köttet är maten och det andra är tillbehör. Med detta receptet kan man faktiskt äta goda hamburgare yta kött. Det finns dock en del problem med receptet, burgarna håller inte ihop. De första gick inte att vända. Sen slängde jag i mer havregryn och ett par ägg till. Det blev ändå svårt att få dem att hålla ihop. De sista stekte jag på låg temperatur, då höll de ihop något bättre. Mitt tips är att tredubbla antalet ägg och ta i mer havregryn. Någon tipsade om potatismjöl. Jag ska testa det också nästa gång. Eftersom burgarna håller ihop så dåligt kan det vara bättre att tillaga dem i ugn. Om man följer originalreceptet tror jag att det funkar utmärkt till att ersätta köttfärsen när man gör köttfärssås. Ska testa det också. Tack för ett toppen recept :)

Jonas

2019-05-04

Väldigt goda!

Titti

2019-03-13

Kladdigt och äckligt! Kommer aldrig mer försöka mig på detta recept igen, tyvärr!

Malin

2019-01-14

Supergoda burgare!

Anne

2018-11-03

Ett lättlagat och gott recept. Burgarna blir väldigt stora och mättande.

Jennie

2018-08-22

Ha lite av bön-spadet med i burgaren och tillsätt lite potatismjöl så håller de ihop utan animalier. Så blir det ännu bättre :)

Åsa

2018-06-28

Men jäklar vad god den där var! Jag pimpade majon med sriracha istället för sambal, en liiiten skvätt ketchup och hackad smörgåsgurka och det blev kalasgott.

Sigrid A (äter inga döda djur)

2018-06-14

Det krävs trots allt inga döda djur.

Johan

2018-06-08

Heja @Vego

Vego

2018-06-06

Sade inte Lotta i filmen att det inte krävdes några djur?? Ägg och majonäs!!

Linn

2018-03-11

Underbart goda och väldigt enkla + relativt snabba! Skippade jalapeño och hade bara lite sambal oelek i majonäsen.. blev precis lagom starkt för min del.. Serverade i brioche-hamburgerbröd. Definitivt en ny favorit!

Anna

2018-02-22

Supergoda!

Sofia

2018-02-15

Frasiga och goda! Blir en favorit!

Agneta

2017-11-05

”Smeten” var stark men det mildrades vid tillagning. Jättegoda.

Liknande recept

Couscouspanna med fisk

(37)

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Lingonmarinerad fläskkarré

(25)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(75)

Minestronesoppa med linser

(52)

Pasta med rotsaker och linser

(24)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(47)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 800 g svarta bönor kokta på burk (bruttovikt)
  • 1 gul lök
  • 1.5 dl fiberhavregryn
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 färsk jalapenos, skivad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 msk mald koriander
  • neutral olja till stekning
  • Till servering
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sambal oelek
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 tomat, skivad

Black bean burger - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.86 (167 betyg)

Saftiga och kryddiga vegetariska bönburgare med klassiska tillbehör. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mosa bönorna med en gaffel. Skär 4 st cm-tjocka skivor av löken och lägg det som blir över av löken i en matberedare. Mixa löken med havregryn, ägg, vitlök, jalapeños, soja, kryddor och salt till en slät smet. Rör ihop smeten med bönorna.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp 4 stora klickar av smeten i pannan. Platta ut till burgare. Stek på låg till medelvärme ca 8 min per sida. Stek även lökskivorna gyllene i en stekpanna med olja.
  3. Blanda majonnäs med sambal oelek till en dressing. Värm bröden i stekpannan och fyll med sallad, burgare, tomat, lök och chilidressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2019-07-27

Det klart godaste vegetariska recept jag har smakat. Stort beröm till Lotta! Jag och hela familjen tyckte att det var väldigt gott. Som köttätare är det svårt att äta vegetariskt, köttet är maten och det andra är tillbehör. Med detta receptet kan man faktiskt äta goda hamburgare yta kött. Det finns dock en del problem med receptet, burgarna håller inte ihop. De första gick inte att vända. Sen slängde jag i mer havregryn och ett par ägg till. Det blev ändå svårt att få dem att hålla ihop. De sista stekte jag på låg temperatur, då höll de ihop något bättre. Mitt tips är att tredubbla antalet ägg och ta i mer havregryn. Någon tipsade om potatismjöl. Jag ska testa det också nästa gång. Eftersom burgarna håller ihop så dåligt kan det vara bättre att tillaga dem i ugn. Om man följer originalreceptet tror jag att det funkar utmärkt till att ersätta köttfärsen när man gör köttfärssås. Ska testa det också. Tack för ett toppen recept :)

Jonas

2019-05-04

Väldigt goda!

Titti

2019-03-13

Kladdigt och äckligt! Kommer aldrig mer försöka mig på detta recept igen, tyvärr!

Malin

2019-01-14

Supergoda burgare!

Anne

2018-11-03

Ett lättlagat och gott recept. Burgarna blir väldigt stora och mättande.

Jennie

2018-08-22

Ha lite av bön-spadet med i burgaren och tillsätt lite potatismjöl så håller de ihop utan animalier. Så blir det ännu bättre :)

Åsa

2018-06-28

Men jäklar vad god den där var! Jag pimpade majon med sriracha istället för sambal, en liiiten skvätt ketchup och hackad smörgåsgurka och det blev kalasgott.

Sigrid A (äter inga döda djur)

2018-06-14

Det krävs trots allt inga döda djur.

Johan

2018-06-08

Heja @Vego

Vego

2018-06-06

Sade inte Lotta i filmen att det inte krävdes några djur?? Ägg och majonäs!!

Linn

2018-03-11

Underbart goda och väldigt enkla + relativt snabba! Skippade jalapeño och hade bara lite sambal oelek i majonäsen.. blev precis lagom starkt för min del.. Serverade i brioche-hamburgerbröd. Definitivt en ny favorit!

Anna

2018-02-22

Supergoda!

Sofia

2018-02-15

Frasiga och goda! Blir en favorit!

Agneta

2017-11-05

”Smeten” var stark men det mildrades vid tillagning. Jättegoda.

Liknande recept

Couscouspanna med fisk

(37)

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Lingonmarinerad fläskkarré

(25)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(75)

Minestronesoppa med linser

(52)

Pasta med rotsaker och linser

(24)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(47)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies