För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Zucchiniplättar med äppel- och morotssallad

Betyg (1-5):
3.73 (11 betyg)

Frasiga plättar med krämig ost tillsammans med ett tillbehör på friska, söta smaker.

Tillagningstid: 30 minuter
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl dinkelmjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 grovriven zucchini
  • 200 g grovriven halloumi
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 0.5 dl finhackad mynta (spara några blad till garnering)
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk smör, eller olivolja
  • Äppel- och morotssallad:
  • 1 urkärnat, rivet eller finhackat äpple
  • 2 grovrivna eller finhackade morötter
  • 0.5 dl rostade pumpakärnor
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa samman ägg och mjölk och blanda med mjölblandningen. Vänd ner zucchini, halloumi, chili, mynta och peppar i smeten.
  2. Stek plättarna i smör i het plättlagg eller het stekpanna, plättarna ska vara 4-5 centimeter i diameter. Vänd dem när de får bubblor på ovansidan, det tar cirka 1 minut.
  3. Blanda alla ingredienser till äppel- och morotssalsan. Servera plättarna ljumna tillsammans med salsan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja

2016-03-11

Återkommande favorit!

Leon

2015-10-22

Den här maträtten är jättegod!!!!!

Liknande recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

(6)

Kycklinggryta med limeblad

(6)

Stekt örtlax med fikon- och spenatsallad

(3)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa

(1)

Köttfärssås med hetta och sötma

(24)

Lax med limesås och spenatwok

(51)

Kryddig citronkyckling med tomatsallad

(7)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 2.5 dl dinkelmjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 grovriven zucchini
  • 200 g grovriven halloumi
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 0.5 dl finhackad mynta (spara några blad till garnering)
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk smör, eller olivolja
  • Äppel- och morotssallad:
  • 1 urkärnat, rivet eller finhackat äpple
  • 2 grovrivna eller finhackade morötter
  • 0.5 dl rostade pumpakärnor
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 krm svartpeppar

Zucchiniplättar med äppel- och morotssallad

Betyg (1-5):
3.73 (11 betyg)

Frasiga plättar med krämig ost tillsammans med ett tillbehör på friska, söta smaker.

Tillagningstid: 30 minuter
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa samman ägg och mjölk och blanda med mjölblandningen. Vänd ner zucchini, halloumi, chili, mynta och peppar i smeten.
  2. Stek plättarna i smör i het plättlagg eller het stekpanna, plättarna ska vara 4-5 centimeter i diameter. Vänd dem när de får bubblor på ovansidan, det tar cirka 1 minut.
  3. Blanda alla ingredienser till äppel- och morotssalsan. Servera plättarna ljumna tillsammans med salsan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja

2016-03-11

Återkommande favorit!

Leon

2015-10-22

Den här maträtten är jättegod!!!!!

Liknande recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

(6)

Kycklinggryta med limeblad

(6)

Stekt örtlax med fikon- och spenatsallad

(3)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa

(1)

Köttfärssås med hetta och sötma

(24)

Lax med limesås och spenatwok

(51)

Kryddig citronkyckling med tomatsallad

(7)