Apelsinkyckling

Apelsinkyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(98)

Kyckling i fräsch marinad med smak av apelsin och chili. Serveras med krispiga grönsaker vända i sesamfrön.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 600 g kycklingfiléer
  • 500 g broccoli
  • 2 msk olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 200 g böngroddar
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 dl rostade sesamfrön, vita eller svarta
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk peppar
  • Marinad:
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 1 msk soja
  • 3 msk olja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 st urkärnad, finhackad röd chili
  • 3 msk skalad, riven färsk ingefära

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i kycklingen. Har du tid, låt gärna kycklingen marinera ett par timmar i kylskåp. Stek kycklingen på båda sidor på hög värme och lägg över i en ugnsfast form.
  2. Häll över resterande marinad. Stek klart i ugnen, cirka 10 minuter. Dela broccolin i buketter och stek på hög värme i oljan cirka 5 minuter, gärna i en wokpanna.
  3. Lägg i böngroddar, limeskal och -saft, sesamfrön, salt samt peppar. Vänd runt så att allt blir varmt. Servera med kycklingen.

Tips

De flesta sojor är glutenfria, men ett fåtal kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-09-14

Hej Daniel, Vilka recept som är köpklara kan bero på var i landet man bor. När vi på webbredaktionen tittar på detta recept går det att lägga alla varorna i korgen. Vi jobbar ständigt med att fler recept ska vara köpbara för fler men tills vidare kan du spara receptet i din inköpslista. Lycka till!

Daniel

2021-09-12

Varför finns det ingen köpknapp på detta recept som det finns för andra recept?

Carl

2020-04-13

Otydligt vad som ingår i marinaden

Apelsinkyckling
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g kycklingfiléer
  • 500 g broccoli
  • 2 msk olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 200 g böngroddar
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 dl rostade sesamfrön, vita eller svarta
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk peppar
  • Marinad:
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 1 msk soja
  • 3 msk olja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 st urkärnad, finhackad röd chili
  • 3 msk skalad, riven färsk ingefära

Apelsinkyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(98)

Kyckling i fräsch marinad med smak av apelsin och chili. Serveras med krispiga grönsaker vända i sesamfrön.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i kycklingen. Har du tid, låt gärna kycklingen marinera ett par timmar i kylskåp. Stek kycklingen på båda sidor på hög värme och lägg över i en ugnsfast form.
  2. Häll över resterande marinad. Stek klart i ugnen, cirka 10 minuter. Dela broccolin i buketter och stek på hög värme i oljan cirka 5 minuter, gärna i en wokpanna.
  3. Lägg i böngroddar, limeskal och -saft, sesamfrön, salt samt peppar. Vänd runt så att allt blir varmt. Servera med kycklingen.

Tips

De flesta sojor är glutenfria, men ett fåtal kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-09-14

Hej Daniel, Vilka recept som är köpklara kan bero på var i landet man bor. När vi på webbredaktionen tittar på detta recept går det att lägga alla varorna i korgen. Vi jobbar ständigt med att fler recept ska vara köpbara för fler men tills vidare kan du spara receptet i din inköpslista. Lycka till!

Daniel

2021-09-12

Varför finns det ingen köpknapp på detta recept som det finns för andra recept?

Carl

2020-04-13

Otydligt vad som ingår i marinaden