Delhi style chicken (kycklinggryta)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Smakar precis som på bästa indiska restaurangen.

Tillagningstid: 50 min + 3 tim att marinera
Ugnstemperatur:Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklinglårfilé
  • saften av 0,5 citron
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 msk smält smör
  • 0.5 tsk salt
  • Marinad:
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk garam masala
  • 0.5 tsk salt
  • Sås:
  • 2 kardemummakapslar eller 15 kardemummakärnor
  • 2 kryddnejlikor
  • 3 svartpepparkorn
  • 1 kanelstång
  • 2 msk smör
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk torkad vitlök
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 1 dl grädde
  • 1.5 msk honung eller socker
  • salt
  • Till servering:
  • färsk koriander, ris och chapatibröd

Gör så här

  1. Skär kycklinglårfiléerna i 2–3 bitar och vänd runt med citron, chilipulver och salt. Låt marinera minst 30 min.
  2. Blanda yoghurten med alla kryddor till marinaden. Låt dra ytterligare i denna marinad, minst 3 timmar men gärna över natten.
  3. Fördela kycklingbitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Stek högt upp i ugnen på grilleffekt ca 6 min, ha koll så de inte blir brända. Pensla kycklingen med smält smör och låt stå kvar i ugnen 2 min till.

Sås:

  1. Stek kardemumma, nejlika, svartpeppar och kanelstång i smöret under omrörning ca 2 min. Tillsätt ingefära och vitlök. Stek ca 2 min. Häll i krossade tomater och chilipulver. Låt såsen sjuda 10 min. Häll i grädde och honung. Smaka av med salt.
  2. Lägg ner kycklingbitarna. Låt koka ihop 5–10 min så att smakerna binds ihop. Servera med färsk koriander, ris och chapatibröd.

Tips

Kycklinggrytan kan göras helt klar dagen före festen och bara värmas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2021-01-23

Super smarrig ....ochså med naan o raita

Jörgen

2020-01-18

Mycket god, saknar en krispig ingrediens.

Coop

2018-06-04

Till Olle: Det är torkad malen ingefära som ska användas. Lycka till! :)

Olle

2018-05-30

Hej, "malen ingefära" är det torkad i kryddhyllan eller färsk som man mal/river?

Coop

2017-10-27

Till Anna: Vi skulle inte rekommendera att göra denna rätt i en slowcooker.

Anna

2017-10-23

Om man använder en slowcooker, hur länge ska det koka, på hög eller låg värme? Ska den koka i såsen? Är nyanvändare när det gäller användning av slowcooker.

Coop

2016-12-20

Till Hanna Lena: Det ska vara hög ugnsvärme så runt 225-240°.

Hanna Lena

2016-12-17

Ugnstemperatur?????

Anna

2015-10-26

Supergott! Jag tar lite mindre chili... Men maken är nöjd.

E

2015-10-05

Jättegod rätt! En keeper här hemma. Kycklingen blir riktigt mör och fin av marinaden och alla smaker gifter sig med varann.

Lina

2015-09-27

Ni har ju inte skrivit ut ungstemperatur!

Liknande recept

Spara recept

Kyckling med sirapskål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

Betyg
Betyg
(49)
Delhi style chicken (kycklinggryta)
24 st
  • Ingredienser (24)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • saften av 0,5 citron
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 msk smält smör
  • 0.5 tsk salt
  • Marinad:
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk garam masala
  • 0.5 tsk salt
  • Sås:
  • 2 kardemummakapslar eller 15 kardemummakärnor
  • 2 kryddnejlikor
  • 3 svartpepparkorn
  • 1 kanelstång
  • 2 msk smör
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk torkad vitlök
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 1 dl grädde
  • 1.5 msk honung eller socker
  • salt
  • Till servering:
  • färsk koriander, ris och chapatibröd

Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Smakar precis som på bästa indiska restaurangen.

Tillagningstid: 50 min + 3 tim att marinera
Ugnstemperatur:Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kycklinglårfiléerna i 2–3 bitar och vänd runt med citron, chilipulver och salt. Låt marinera minst 30 min.
  2. Blanda yoghurten med alla kryddor till marinaden. Låt dra ytterligare i denna marinad, minst 3 timmar men gärna över natten.
  3. Fördela kycklingbitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Stek högt upp i ugnen på grilleffekt ca 6 min, ha koll så de inte blir brända. Pensla kycklingen med smält smör och låt stå kvar i ugnen 2 min till.

Sås:

  1. Stek kardemumma, nejlika, svartpeppar och kanelstång i smöret under omrörning ca 2 min. Tillsätt ingefära och vitlök. Stek ca 2 min. Häll i krossade tomater och chilipulver. Låt såsen sjuda 10 min. Häll i grädde och honung. Smaka av med salt.
  2. Lägg ner kycklingbitarna. Låt koka ihop 5–10 min så att smakerna binds ihop. Servera med färsk koriander, ris och chapatibröd.

Tips

Kycklinggrytan kan göras helt klar dagen före festen och bara värmas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2021-01-23

Super smarrig ....ochså med naan o raita

Jörgen

2020-01-18

Mycket god, saknar en krispig ingrediens.

Coop

2018-06-04

Till Olle: Det är torkad malen ingefära som ska användas. Lycka till! :)

Olle

2018-05-30

Hej, "malen ingefära" är det torkad i kryddhyllan eller färsk som man mal/river?

Coop

2017-10-27

Till Anna: Vi skulle inte rekommendera att göra denna rätt i en slowcooker.

Anna

2017-10-23

Om man använder en slowcooker, hur länge ska det koka, på hög eller låg värme? Ska den koka i såsen? Är nyanvändare när det gäller användning av slowcooker.

Coop

2016-12-20

Till Hanna Lena: Det ska vara hög ugnsvärme så runt 225-240°.

Hanna Lena

2016-12-17

Ugnstemperatur?????

Anna

2015-10-26

Supergott! Jag tar lite mindre chili... Men maken är nöjd.

E

2015-10-05

Jättegod rätt! En keeper här hemma. Kycklingen blir riktigt mör och fin av marinaden och alla smaker gifter sig med varann.

Lina

2015-09-27

Ni har ju inte skrivit ut ungstemperatur!

Liknande recept

Spara recept

Kyckling med sirapskål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

Betyg
Betyg
(49)