Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa
  • Tid 40 min

Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa

3 (1 betyg)

En supergod rätt, för både lutfiskälskare och skeptiker. Recept av Syskonen Bertelsen

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g lutfisk
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg, uppvispade
  • 2.5 dl panko ströbröd
  • smör, till stekning
Guacamole
  • 2 avokador
  • 1 tomat, hackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt
Mangosalsa
  • 1 mango
  • 1 kruka färsk mynta
  • 0.5 gurka
  • 1 salladslök
  • 1 lime, pressad saft
Tillbehör
  • tortillabröd, sallad och srirachamajonnäs
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj fisken och skär den i kuber, salta runt om. Vänd fisken först i ägg och sedan i panko. Stek runt om i smör på medelhög värme 7–8 min.

Guacamole:

  1. 1

    Mosa avokadorna och blanda ner tomat, chili och limesaft. Smaka av med salt. Mangosalsa: Skala och skär mangon i små tärningar. Hacka mynta, gurka och salladslök. Blanda allt med limesaften och smaka av med salt.

  2. 2

    Fyll tortillabröd med lutfisk, strimlad sallad, guacamole och mangosalsa, toppa med srirachamajonnäs.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar