Zucchiniburgare med klyftpotatis

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(101)

Smakrika vegetariska burgare med zucchini som toppas med lök och tomat. Servera med klyftpotatis i ugn och en snabb aioli. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 550 g potatis, fast sort
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 tomat, skivad
  • 4 msk aioli
  • 1 tsk salt
  • Zucchinibiffar
  • 1 zucchini
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda på burk, bruttovikt
  • 1 ägg
  • 1 dl parmesan eller annan lagrad ost, grovriven
  • 0.5 tsk svartpeppar, nymalen
  • olja till stekning
  • 1 msk maizena
  • 1 tsk salt
  • Snabb aioli
  • 4 msk majonnäs
  • 0.5 riven vitlöksklyfta
  • salt och cayennepeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och klyfta potatisen. Skala och skär löken i tjocka skivor. Fördela potatisen och löken på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta.
  2. Rosta mitt i ugnen tills potatisen har fin färg med knaprig yta, ca 30 min. Ta ev ut löken tidigare om den ser fin ut i färgen.

Zucchinibiffar

  1. Riv zucchinin grovt och lägg i en skål. Blanda med salt och låt stå ca 5 min.
  2. Mixa kikärter, ägg, ost och peppar till en grov smet. Krama vätskan ur zucchinin och rör ner i smeten. Tillsätt maizena och forma till 4 biffar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme till fin färg, 6-7 min. Vänd först då det har blivit en stekyta.

Snabb aioli

  1. Blanda majonnäs med riven vitlöksklyfta och smaka av med salt och cayennepeppar.
  2. Värm bröden lätt i stekpannan och fyll med zucchiniburgare, tomat, den ugnsrostade löken och aioli. Servera med klyftpotatisen.

Servering

Gott med ett salladsblad och lite rostad lök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-07-22

Hej Anna, vad roligt att du gillar våra burgare! :) Glad sommar!

Anna

2021-07-21

Absolut godaste hamburgaren. Smakerna passar så bra i hop. Vi använder frisco hamburgare bröd till.

Ida

2020-05-08

Supergott och lätt! Vi gjorde egen vegansk majonäs av kikärtsspadet också så slipper man slänga det.

Malin

2020-04-13

Vi fick inte bort tillräckligt med vätska ur zucchinin och det blev som stekt lös potatismos.

J

2020-02-06

Man saltar dom så drar vätskan ur dom. Sök google.

Aase

2019-12-20

Det måste fattas ngt i receptet. Det blev en jättelös deg. Gick knappt att steka till ngt vettigt. Kommer aldrig göra det här receptet igen.

Lasse

2018-07-09

Man bör klämma ur vattnet ur zucchinin tror jag. Brukar göra det när jag några liknande biffar.

Anna

2017-08-07

Supergoda!

Paulina

2017-08-04

Hade också svårigheter att hålla ihop burgaren, men gillade smaken. Vi gjorde dem små och tjocka sen och då höll de ihop bättre och var lättare att vända. När de vänts så föll de ihop lite och blev därmed plattare och bättre i storlek. Jag skulle alltså göra dem tjockare än jag faktiskt vill ha dem för bättre resultat! Ett annat tips är att blanda väldigt försiktigt för att behålla visst tuggmotstånd. Men helt okej alternativ till kött. :)

Rebecca

2017-07-31

Perfekt för barnfamiljen, lite lamt för vuxna. Personligen hade jag tillsatt lite mer örtkryddor i biffarna. Tips! Var noga med att krama ur vätskan ur zucchinin (potatispress är mitt favoritredskap för detta) och frys gärna biffarna ca 30 min innan stekning så håller de ihop bättre. Eller tillaga dem tillsammans med klyftpotatisen i ugnen.

Ulf

2017-06-07

Perfekt resultat med finriven ost! Goda som f*n!

Lillemor

2017-05-18

Skippa den rivna osten och ägget, ta färskost istället. Garanterat lättare att hantera, utan att dom går sönder. Finns dessutom utan löpe

Jennifer

2017-05-15

Ni som tycker att de går sönder när man vänder dem - stek dem i ugnen. Spar fett och os också. Ja, lätta att göra vegan! :)

Yngve

2017-05-15

Håller med Marie. Mycket svåra att få dem att hålla ihop. Har tidigare försökt med fiberhusk i denna typ av biffar. Funkade ganska bra. God smak så det är värt att testa detta recept.

Marie

2017-05-14

Samma problem som alltid med grönsaksbiffar - mycket svåra att hålla ihop!! Att forma biffarna var inga som helst problem men så fort man ska vända dem så löses de upp... Ett tips om du ska testa detta recept är att tillsätta något mer för att få smeten att hålla ihop: vetemjöl, havregryn, majsmjöl, potatismjöl eller något annat.

Alexander

2017-05-10

Eller: Skippa äggen och häll i ströbröd samt ev lite vetemjöl. Undvik osten helt i biffen och hyvla gärna hellre fram några skivor veganost - hips vips så har du en veganburgare! (För aioli - använd enklast Coop's egna mjölk- och äggfria majonäs - jag går i god för att det funkar!)

Zucchiniburgare med klyftpotatis
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 550 g potatis, fast sort
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 tomat, skivad
  • 4 msk aioli
  • 1 tsk salt
  • Zucchinibiffar
  • 1 zucchini
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda på burk, bruttovikt
  • 1 ägg
  • 1 dl parmesan eller annan lagrad ost, grovriven
  • 0.5 tsk svartpeppar, nymalen
  • olja till stekning
  • 1 msk maizena
  • 1 tsk salt
  • Snabb aioli
  • 4 msk majonnäs
  • 0.5 riven vitlöksklyfta
  • salt och cayennepeppar

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(101)

Smakrika vegetariska burgare med zucchini som toppas med lök och tomat. Servera med klyftpotatis i ugn och en snabb aioli. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och klyfta potatisen. Skala och skär löken i tjocka skivor. Fördela potatisen och löken på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta.
  2. Rosta mitt i ugnen tills potatisen har fin färg med knaprig yta, ca 30 min. Ta ev ut löken tidigare om den ser fin ut i färgen.

Zucchinibiffar

  1. Riv zucchinin grovt och lägg i en skål. Blanda med salt och låt stå ca 5 min.
  2. Mixa kikärter, ägg, ost och peppar till en grov smet. Krama vätskan ur zucchinin och rör ner i smeten. Tillsätt maizena och forma till 4 biffar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme till fin färg, 6-7 min. Vänd först då det har blivit en stekyta.

Snabb aioli

  1. Blanda majonnäs med riven vitlöksklyfta och smaka av med salt och cayennepeppar.
  2. Värm bröden lätt i stekpannan och fyll med zucchiniburgare, tomat, den ugnsrostade löken och aioli. Servera med klyftpotatisen.

Servering

Gott med ett salladsblad och lite rostad lök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-07-22

Hej Anna, vad roligt att du gillar våra burgare! :) Glad sommar!

Anna

2021-07-21

Absolut godaste hamburgaren. Smakerna passar så bra i hop. Vi använder frisco hamburgare bröd till.

Ida

2020-05-08

Supergott och lätt! Vi gjorde egen vegansk majonäs av kikärtsspadet också så slipper man slänga det.

Malin

2020-04-13

Vi fick inte bort tillräckligt med vätska ur zucchinin och det blev som stekt lös potatismos.

J

2020-02-06

Man saltar dom så drar vätskan ur dom. Sök google.

Aase

2019-12-20

Det måste fattas ngt i receptet. Det blev en jättelös deg. Gick knappt att steka till ngt vettigt. Kommer aldrig göra det här receptet igen.

Lasse

2018-07-09

Man bör klämma ur vattnet ur zucchinin tror jag. Brukar göra det när jag några liknande biffar.

Anna

2017-08-07

Supergoda!

Paulina

2017-08-04

Hade också svårigheter att hålla ihop burgaren, men gillade smaken. Vi gjorde dem små och tjocka sen och då höll de ihop bättre och var lättare att vända. När de vänts så föll de ihop lite och blev därmed plattare och bättre i storlek. Jag skulle alltså göra dem tjockare än jag faktiskt vill ha dem för bättre resultat! Ett annat tips är att blanda väldigt försiktigt för att behålla visst tuggmotstånd. Men helt okej alternativ till kött. :)

Rebecca

2017-07-31

Perfekt för barnfamiljen, lite lamt för vuxna. Personligen hade jag tillsatt lite mer örtkryddor i biffarna. Tips! Var noga med att krama ur vätskan ur zucchinin (potatispress är mitt favoritredskap för detta) och frys gärna biffarna ca 30 min innan stekning så håller de ihop bättre. Eller tillaga dem tillsammans med klyftpotatisen i ugnen.

Ulf

2017-06-07

Perfekt resultat med finriven ost! Goda som f*n!

Lillemor

2017-05-18

Skippa den rivna osten och ägget, ta färskost istället. Garanterat lättare att hantera, utan att dom går sönder. Finns dessutom utan löpe

Jennifer

2017-05-15

Ni som tycker att de går sönder när man vänder dem - stek dem i ugnen. Spar fett och os också. Ja, lätta att göra vegan! :)

Yngve

2017-05-15

Håller med Marie. Mycket svåra att få dem att hålla ihop. Har tidigare försökt med fiberhusk i denna typ av biffar. Funkade ganska bra. God smak så det är värt att testa detta recept.

Marie

2017-05-14

Samma problem som alltid med grönsaksbiffar - mycket svåra att hålla ihop!! Att forma biffarna var inga som helst problem men så fort man ska vända dem så löses de upp... Ett tips om du ska testa detta recept är att tillsätta något mer för att få smeten att hålla ihop: vetemjöl, havregryn, majsmjöl, potatismjöl eller något annat.

Alexander

2017-05-10

Eller: Skippa äggen och häll i ströbröd samt ev lite vetemjöl. Undvik osten helt i biffen och hyvla gärna hellre fram några skivor veganost - hips vips så har du en veganburgare! (För aioli - använd enklast Coop's egna mjölk- och äggfria majonäs - jag går i god för att det funkar!)