Zucchini i ugn med gnocchi

Zucchini i ugn med gnocchi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Ugnsrostade grönsaker som zucchini, rödlök och tomat, blandas med smörstekta gnocchi och parmesan.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 500 g färsk gnocchi
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 35 g rucola
  • riven parmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Skär zucchinin i 1 cm breda halvmånar. Skär löken i klyftor.
  2. Lägg zucchini, lök och tomater på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlök och olja, salta och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Stek gnocchin i smör och olja tills den har fin färg. Vänd ihop gnocchi, rostade grönsaker och rucola. Servera med parmesan.

Tips

Toppa gärna med en sked pesto eller färsk basilika.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Zucchini i ugn med gnocchi
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g färsk gnocchi
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 35 g rucola
  • riven parmesan

Zucchini i ugn med gnocchi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Ugnsrostade grönsaker som zucchini, rödlök och tomat, blandas med smörstekta gnocchi och parmesan.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Skär zucchinin i 1 cm breda halvmånar. Skär löken i klyftor.
  2. Lägg zucchini, lök och tomater på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlök och olja, salta och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Stek gnocchin i smör och olja tills den har fin färg. Vänd ihop gnocchi, rostade grönsaker och rucola. Servera med parmesan.

Tips

Toppa gärna med en sked pesto eller färsk basilika.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!