Vegetarisk pastagratäng

Vegetarisk pastagratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

Vegetarisk gratäng med pasta, ostsås, broccoli och soltorkade tomater. En ny favoriträtt att laga av rester!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 300 g kokt pasta
  • 125 g broccoli
  • 60 g soltorkade tomater, halverade
  • 75 g fetaost
  • persilja, till garnering
  • Ostsås
  • 25 g smör
  • 40 g purjolök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 2 dl riven ost + 1 dl
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Ostsås: Smält smöret i en kastrull. Fräs purjolöken och vitlöken någon minut utan att det tar färg. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt mjölken, lite i taget, under omrörning. Rör därefter i 2 dl av osten. Sänk värmen och låt sjuda ca 5 min. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 225°. Skär broccolin i små buketter och stjälken i tunna skivor. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i broccolin och låt koka ca 2 min. Lägg pastan i en gratängform tillsammans med broccoli och soltorkade tomater.
  3. Häll såsen över pastan och toppa med riven ost och fetaost. Gratinera högt upp i ugnen ca 10 min, tills gratängen fått färg. Toppa med hackad persilja och nymalen svartpeppar.

Tips

En bra rätt att göra av det du hittar i kylskåpet!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Christin

2022-02-05

Gott, tog i chiliflakes också blev kanon.

Karin

2022-01-18

Gott och lättlagat. Vi lade till stekta champinjoner

Checkbox Coop

2022-01-11

Hej Helén, det var tråkigt att höra. Vi kan förtydliga formuleringen men receptet är provlagat och har funkat bra för oss.

Helén

2022-01-04

Min dotter försökte följa receptet och göra ostsås för första gången i sitt liv. Det skulle behöva förbättras, det blev ingen sås av det hela.

Christina

2020-07-27

40 gr okokt pasta är ca 100 gr kokt.

Birgitta

2020-03-15

En favorit hemma hos oss! Vi tar 250 g broccoli och fuskar med ett paket Keldas ostsås istället för att göra egen!

Checkbox Coop

2018-10-29

Hej Göran! Ostsåsen är mättande så 300 g ska räcka. Men det här är ju en resträtt, så har man mer pasta hemma är det förstås bara att använda mera. Lycka till i köket! hälsar Elsa, webbredaktör.

Göran

2018-10-07

300 gram kokt pasta är ganska lite till 4 port. Du kanske menar 300 gram okokt .

Vegetarisk pastagratäng
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 300 g kokt pasta
  • 125 g broccoli
  • 60 g soltorkade tomater, halverade
  • 75 g fetaost
  • persilja, till garnering
  • Ostsås
  • 25 g smör
  • 40 g purjolök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 2 dl riven ost + 1 dl
  • 0.5 tsk svartpeppar

Vegetarisk pastagratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

Vegetarisk gratäng med pasta, ostsås, broccoli och soltorkade tomater. En ny favoriträtt att laga av rester!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Ostsås: Smält smöret i en kastrull. Fräs purjolöken och vitlöken någon minut utan att det tar färg. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt mjölken, lite i taget, under omrörning. Rör därefter i 2 dl av osten. Sänk värmen och låt sjuda ca 5 min. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 225°. Skär broccolin i små buketter och stjälken i tunna skivor. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i broccolin och låt koka ca 2 min. Lägg pastan i en gratängform tillsammans med broccoli och soltorkade tomater.
  3. Häll såsen över pastan och toppa med riven ost och fetaost. Gratinera högt upp i ugnen ca 10 min, tills gratängen fått färg. Toppa med hackad persilja och nymalen svartpeppar.

Tips

En bra rätt att göra av det du hittar i kylskåpet!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Christin

2022-02-05

Gott, tog i chiliflakes också blev kanon.

Karin

2022-01-18

Gott och lättlagat. Vi lade till stekta champinjoner

Checkbox Coop

2022-01-11

Hej Helén, det var tråkigt att höra. Vi kan förtydliga formuleringen men receptet är provlagat och har funkat bra för oss.

Helén

2022-01-04

Min dotter försökte följa receptet och göra ostsås för första gången i sitt liv. Det skulle behöva förbättras, det blev ingen sås av det hela.

Christina

2020-07-27

40 gr okokt pasta är ca 100 gr kokt.

Birgitta

2020-03-15

En favorit hemma hos oss! Vi tar 250 g broccoli och fuskar med ett paket Keldas ostsås istället för att göra egen!

Checkbox Coop

2018-10-29

Hej Göran! Ostsåsen är mättande så 300 g ska räcka. Men det här är ju en resträtt, så har man mer pasta hemma är det förstås bara att använda mera. Lycka till i köket! hälsar Elsa, webbredaktör.

Göran

2018-10-07

300 gram kokt pasta är ganska lite till 4 port. Du kanske menar 300 gram okokt .