Belugabolognese med soltorkade tomater

Belugabolognese med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(81)

Vegetarisk bolognese med belugalinser och soltorkade tomater.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja ( eller oljan från de soltorkade tomaterna)
  • 4 dl vatten
  • 2 dl belugalinser ( puylinser)
  • 10 marinerade soltorkade tomater, strimlade
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk flytande honung
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering
  • 320 g spagetti
  • 50 g riven parmesan
  • 0.5 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Bryn lök, vitlök och tomatpuré i olja i en stor stekpanna eller kastrull.
  2. Häll i resten av ingredienserna och låt sjuda under lock 20-30 min. Smaka av med salt.
  3. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Servera med sås, riven parmesan och färsk basilika.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2020-07-19

Alla i familjen gillade den. De soltorkade tomaterna gav bra smak

Artur Tomasz

2019-10-21

Kallt vatten till värm stekpanna hmmm m...

Ellinor

2019-10-20

Bytte ut belugalinserna mot svenska Gotlandslinser från Nordisk råvara. Underbart gott!

Pantea

2018-05-09

linser kokas snabbare med låg värme och lite vatten som ska täckas 1-2cm på linserna..det tar mindre än 20 minuter.

Lena

2018-03-21

Håller med om koktiden. Linser måste alltid kokas i rikligt med vätska för att bli klara inom angiven tid. Fick alltså späda med mer vatten.

Hanna

2017-03-05

Väldigt god med kraftfulla smaker. Balsamvinägern är vital! Använder som gryta till bulgur för lägre energi.

Christian

2017-01-30

Håller med om koktiden. Minst 5 min till behövs. Lite kakao (ca 1 tsk) fyller ut smaken rejält och lite chili är aldrig fel...

Elisabeth

2017-01-26

Koka linserna längre, snarare 30 minuter så blir det toppen!

Daniela

2016-10-25

God, kommer nog göra den igen, kryddade lite extra då linserna inte blev klara inom tiden och spädde även med lite mer vatten.

Belugabolognese med soltorkade tomater
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja ( eller oljan från de soltorkade tomaterna)
  • 4 dl vatten
  • 2 dl belugalinser ( puylinser)
  • 10 marinerade soltorkade tomater, strimlade
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk flytande honung
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering
  • 320 g spagetti
  • 50 g riven parmesan
  • 0.5 kruka färsk basilika

Belugabolognese med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(81)

Vegetarisk bolognese med belugalinser och soltorkade tomater.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Bryn lök, vitlök och tomatpuré i olja i en stor stekpanna eller kastrull.
  2. Häll i resten av ingredienserna och låt sjuda under lock 20-30 min. Smaka av med salt.
  3. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Servera med sås, riven parmesan och färsk basilika.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2020-07-19

Alla i familjen gillade den. De soltorkade tomaterna gav bra smak

Artur Tomasz

2019-10-21

Kallt vatten till värm stekpanna hmmm m...

Ellinor

2019-10-20

Bytte ut belugalinserna mot svenska Gotlandslinser från Nordisk råvara. Underbart gott!

Pantea

2018-05-09

linser kokas snabbare med låg värme och lite vatten som ska täckas 1-2cm på linserna..det tar mindre än 20 minuter.

Lena

2018-03-21

Håller med om koktiden. Linser måste alltid kokas i rikligt med vätska för att bli klara inom angiven tid. Fick alltså späda med mer vatten.

Hanna

2017-03-05

Väldigt god med kraftfulla smaker. Balsamvinägern är vital! Använder som gryta till bulgur för lägre energi.

Christian

2017-01-30

Håller med om koktiden. Minst 5 min till behövs. Lite kakao (ca 1 tsk) fyller ut smaken rejält och lite chili är aldrig fel...

Elisabeth

2017-01-26

Koka linserna längre, snarare 30 minuter så blir det toppen!

Daniela

2016-10-25

God, kommer nog göra den igen, kryddade lite extra då linserna inte blev klara inom tiden och spädde även med lite mer vatten.