Zabaionekräm med bär och kanderade hasselnötter

Betyg (1-5):
3.22 (18 betyg)

Len italiensk zabaione är extra god med marinerade bär och riktigt knapriga hasselnötter.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 150 g björnbär
  • 2 msk strösocker
  • 1 lime, finrivet skal
  • Zabaionekräm
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl marsalavin
  • 1 dl vispgrädde
  • Kanderade hasselnötter
  • 0.66 dl strösocker
  • 1 dl hasselnöt

Gör så här

  1. Blanda äggulor, socker och vin i en kastrull. Värm försiktigt på svag värme under vispning tills såsen blir tjock och skummig. Låt kallna.
  2. Vispa grädden fluffig och vänd ner i såsen. Smält sockret till nötterna på medelvärme i en stekpanna utan att röra. När sockret smält, tillsätt nötterna och rör om.
  3. Stek till fin färg. Häll ut luftigt på en plåt med bakplåtspapper att svalna.
  4. Rårör några av björnbären med socker och ev lime tills sockret smält.
  5. Servera zabaionen med björnbären och toppa med kanderade nötter och mer bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-09-08

Mycket gott!

Coop redaktör

2018-09-03

Till Maria: Zabaionen kan göras i förväg och förvaras i kyl. Lycka till! :)

Maria

2018-08-31

Kan man göra krämen i förväg? Eller behövs den serveras direkt?

Liknande recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Kladdkaka med dadlar

(43)

Säbytårta med pekannötter och björnbär

(21)

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

(0)

Hasselnötsmusslor med hjortron

(6)

Rabarber- och jordgubbsmousse

(17)

Lättgjorda bärrutor

(127)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 150 g björnbär
  • 2 msk strösocker
  • 1 lime, finrivet skal
  • Zabaionekräm
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl marsalavin
  • 1 dl vispgrädde
  • Kanderade hasselnötter
  • 0.66 dl strösocker
  • 1 dl hasselnöt

Zabaionekräm med bär och kanderade hasselnötter

Betyg (1-5):
3.22 (18 betyg)

Len italiensk zabaione är extra god med marinerade bär och riktigt knapriga hasselnötter.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda äggulor, socker och vin i en kastrull. Värm försiktigt på svag värme under vispning tills såsen blir tjock och skummig. Låt kallna.
  2. Vispa grädden fluffig och vänd ner i såsen. Smält sockret till nötterna på medelvärme i en stekpanna utan att röra. När sockret smält, tillsätt nötterna och rör om.
  3. Stek till fin färg. Häll ut luftigt på en plåt med bakplåtspapper att svalna.
  4. Rårör några av björnbären med socker och ev lime tills sockret smält.
  5. Servera zabaionen med björnbären och toppa med kanderade nötter och mer bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-09-08

Mycket gott!

Coop redaktör

2018-09-03

Till Maria: Zabaionen kan göras i förväg och förvaras i kyl. Lycka till! :)

Maria

2018-08-31

Kan man göra krämen i förväg? Eller behövs den serveras direkt?

Liknande recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Kladdkaka med dadlar

(43)

Säbytårta med pekannötter och björnbär

(21)

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

(0)

Hasselnötsmusslor med hjortron

(6)

Rabarber- och jordgubbsmousse

(17)

Lättgjorda bärrutor

(127)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies