Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

Betyg (1-5):
3.69 (13 betyg)

Kombinationen av korianderyoghurt och marinerat lamm är jättegod.

Tillagningstid: 15 minuter + minst 30 minuter för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 600 g lammrostbiff
  • Marinad:
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 3 rivna vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Till servering:
  • blandad sallad
  • ris eller bröd
  • färsk koriander
  • Korianderyoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Tärna köttet i 4–5 centimeter stora bitar. Blanda yoghurt och kryddor. Vänd ner lammbitarna och låt marinera minst 30 minuter, gärna längre.
  2. Trä köttbitarna på spett och stek i smör och olja 7–10 minuter på hög värme.
  3. Toppa lammspetten med färsk koriander och servera med korianderyoghurt, en blandad sallad, ris eller bröd.

Korianderyoghurt

  1. Blanda samtliga ingredienser och låt stå kallt till servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Dennis

2012-09-17

Jag vet inte om det är bara jag. Men jag har problem med mycket köttsaft. även efter 10-12 minuter så är det fortfarande kvar. köttet känns inte riktig klart, ändå steker jag på medelvärme hela den tiden. blir inte alls som på bilden :(

Annika/webbredaktionen

2012-02-20

Det ska vara malen koriander - tack för kommentaren, vi korrigerar.

Anita

2012-02-17

2 tsk amlen koriander?

Barbro thyni

2012-02-17

2 ts amlen koriander?

Liknande recept

Morotssoppa med saffransgrädde

(10)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Dillkokt kyckling

(6)

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(0)

Indisk curry på kycklingfärs

(33)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(13)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 600 g lammrostbiff
  • Marinad:
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 3 rivna vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Till servering:
  • blandad sallad
  • ris eller bröd
  • färsk koriander
  • Korianderyoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • 0.5 tsk svartpeppar

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

Betyg (1-5):
3.69 (13 betyg)

Kombinationen av korianderyoghurt och marinerat lamm är jättegod.

Tillagningstid: 15 minuter + minst 30 minuter för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tärna köttet i 4–5 centimeter stora bitar. Blanda yoghurt och kryddor. Vänd ner lammbitarna och låt marinera minst 30 minuter, gärna längre.
  2. Trä köttbitarna på spett och stek i smör och olja 7–10 minuter på hög värme.
  3. Toppa lammspetten med färsk koriander och servera med korianderyoghurt, en blandad sallad, ris eller bröd.

Korianderyoghurt

  1. Blanda samtliga ingredienser och låt stå kallt till servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Dennis

2012-09-17

Jag vet inte om det är bara jag. Men jag har problem med mycket köttsaft. även efter 10-12 minuter så är det fortfarande kvar. köttet känns inte riktig klart, ändå steker jag på medelvärme hela den tiden. blir inte alls som på bilden :(

Annika/webbredaktionen

2012-02-20

Det ska vara malen koriander - tack för kommentaren, vi korrigerar.

Anita

2012-02-17

2 tsk amlen koriander?

Barbro thyni

2012-02-17

2 ts amlen koriander?

Liknande recept

Morotssoppa med saffransgrädde

(10)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Dillkokt kyckling

(6)

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(0)

Indisk curry på kycklingfärs

(33)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies