
Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett
Kombinationen av korianderyoghurt och marinerat lamm är jättegod.
- 600 g lammrostbiff
- Marinad:
- 1 dl turkisk yoghurt
- 3 rivna vitlöksklyftor
- 1 msk riven färsk ingefära
- 2 tsk malen koriander
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 msk smör
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- Till servering:
- blandad sallad
- ris eller bröd
- färsk koriander
- Korianderyoghurt:
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 dl grovhackad färsk koriander
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Tärna köttet i 4–5 centimeter stora bitar. Blanda yoghurt och kryddor. Vänd ner lammbitarna och låt marinera minst 30 minuter, gärna längre.
- Trä köttbitarna på spett och stek i smör och olja 7–10 minuter på hög värme.
- Toppa lammspetten med färsk koriander och servera med korianderyoghurt, en blandad sallad, ris eller bröd.
Korianderyoghurt
- Blanda samtliga ingredienser och låt stå kallt till servering.
Liknande recept
Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett
Kombinationen av korianderyoghurt och marinerat lamm är jättegod.
Gör så här
- Tärna köttet i 4–5 centimeter stora bitar. Blanda yoghurt och kryddor. Vänd ner lammbitarna och låt marinera minst 30 minuter, gärna längre.
- Trä köttbitarna på spett och stek i smör och olja 7–10 minuter på hög värme.
- Toppa lammspetten med färsk koriander och servera med korianderyoghurt, en blandad sallad, ris eller bröd.
Korianderyoghurt
- Blanda samtliga ingredienser och låt stå kallt till servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-09-17
Jag vet inte om det är bara jag. Men jag har problem med mycket köttsaft. även efter 10-12 minuter så är det fortfarande kvar. köttet känns inte riktig klart, ändå steker jag på medelvärme hela den tiden. blir inte alls som på bilden :(
2012-02-20
Det ska vara malen koriander - tack för kommentaren, vi korrigerar.
2012-02-17
2 tsk amlen koriander?
2012-02-17
2 ts amlen koriander?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Dennis
2012-09-17
Jag vet inte om det är bara jag. Men jag har problem med mycket köttsaft. även efter 10-12 minuter så är det fortfarande kvar. köttet känns inte riktig klart, ändå steker jag på medelvärme hela den tiden. blir inte alls som på bilden :(
2012-02-20
Det ska vara malen koriander - tack för kommentaren, vi korrigerar.
Anita
2012-02-17
2 tsk amlen koriander?
Barbro thyni
2012-02-17
2 ts amlen koriander?