Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Smarriga bönbollar i pita med yoghurtsås.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g vita bönor, avsköljda, (bruttovikt, 1 frp)
  • 2 dl riven ost
  • 1 gul lök, riven
  • 1 ägg
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 dl ströbröd till panering
  • 1 tsk salt
  • Yoghurtsås
  • 3 dl matyoghurt
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • Till servering
  • 4 pitabröd
  • 0.5 isbergssalladshuvud, strimlad
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 röd lök, strimlad

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till bönbollarna till en jämn smet.
  2. Forma till bollar och rulla i ströbröd. Hetta upp olja i stekpanna, stek till fin färg på medelvärme ca 20 min.
  3. Blanda yoghurt med ingefära och sweetchilisås. Servera bollarna i pitabröd med sallad, tomat, lök och yoghurtsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-09-14

Hej Erik, Det hade blivit fel i receptet så tack för att du uppmärksammade oss på det. Nu har vi rättat till det - endast 1 dl att rulla i, ska det vara. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Erik

2021-09-11

Ska det vara 1 dl ströbröd i smeten och sedan ytterligare ströbröd att rulla i? Eller är ströbrödet endast för att rulla i, och ska inte vara i smeten?

Lotta

2021-09-07

Så otroligt goda och lätta att steka, mycket godare och mindre torra än falafel. Lite pillrigt att få ned dem i pitabröden men man får ta små bitar.

Coop

2021-08-11

Hej Emma! Vad roligt att du gillar vårt recept! Och srirachamajo låter ju väldigt gott till! Tack för att du delar med dig och lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Emma

2021-08-10

Jag har lagat denna rätt flera gånger och är mycket gott! Jag har gjort yoghurtsåsen men den är inte min favorit utan föredrar att äta med majonnäs blandat med lite siracha. Dessutom brukar jag ha inlagd rödlök/picklad rödlök (recept från coop) istället för rå. Också barnen åt bönbullarna (8 år och 5 år), trots att de är mycket kräsna när det gäller vegetariskt.

Eva

2021-02-24

Jättegott! Mycket godare än ”vanlig” falafel tyckte hela familjen

Coop

2020-12-11

Hej Therese och Eva! Det är en burk, så det är en bruttovikt på 400 g. Mvh Maja, redaktör

Eva

2020-12-07

Jag undrar samma som Therese längre ner, hur mycket bönor ska det vara? Är det en 400 grams burk som avses?

Thérèse

2020-05-16

Riktigt gott! Har gjorts flera gånger här hemma sedan vi upptäckte receptet tidigare i våras.

Liv

2019-05-29

blev jätte gott!! bytte ut ströbrödet som skulle vara i bönbollarna mot havregryn! och cayennepepparen mot chilipulver

Therese

2017-03-31

Tyckte de blev goda :-) Tog mindre cayennepeppar. Jag körde alltihopa i en matberedare med knivinsats. Det står inte att man ska mosa bönorna...

Therese

2017-03-29

Ska det vara 400 g bönor eller är det en burk med 400g /240 g bönor som avses?

Ichrak

2017-03-29

Men ska dem verkligen stekas i 20 min??

Liselott

2017-02-10

Supergoda och perfekt luftig konsistens.

Pernilla

2016-12-16

Fick inte till dom alls. Föll isär och smulade sig. Men smakade hyfsat gott.

Alexander

2016-12-15

Enkelt och supergott. Håller ihop och får fin knaprig yta. Funkar även som burgare.

Liknande recept

Spara recept

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Laxtaco

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Cashewnötstaco

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Vegetarisk tacos med cashewfärs

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(9)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 400 g vita bönor, avsköljda, (bruttovikt, 1 frp)
  • 2 dl riven ost
  • 1 gul lök, riven
  • 1 ägg
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 dl ströbröd till panering
  • 1 tsk salt
  • Yoghurtsås
  • 3 dl matyoghurt
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • Till servering
  • 4 pitabröd
  • 0.5 isbergssalladshuvud, strimlad
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 röd lök, strimlad

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Smarriga bönbollar i pita med yoghurtsås.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till bönbollarna till en jämn smet.
  2. Forma till bollar och rulla i ströbröd. Hetta upp olja i stekpanna, stek till fin färg på medelvärme ca 20 min.
  3. Blanda yoghurt med ingefära och sweetchilisås. Servera bollarna i pitabröd med sallad, tomat, lök och yoghurtsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-09-14

Hej Erik, Det hade blivit fel i receptet så tack för att du uppmärksammade oss på det. Nu har vi rättat till det - endast 1 dl att rulla i, ska det vara. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Erik

2021-09-11

Ska det vara 1 dl ströbröd i smeten och sedan ytterligare ströbröd att rulla i? Eller är ströbrödet endast för att rulla i, och ska inte vara i smeten?

Lotta

2021-09-07

Så otroligt goda och lätta att steka, mycket godare och mindre torra än falafel. Lite pillrigt att få ned dem i pitabröden men man får ta små bitar.

Coop

2021-08-11

Hej Emma! Vad roligt att du gillar vårt recept! Och srirachamajo låter ju väldigt gott till! Tack för att du delar med dig och lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Emma

2021-08-10

Jag har lagat denna rätt flera gånger och är mycket gott! Jag har gjort yoghurtsåsen men den är inte min favorit utan föredrar att äta med majonnäs blandat med lite siracha. Dessutom brukar jag ha inlagd rödlök/picklad rödlök (recept från coop) istället för rå. Också barnen åt bönbullarna (8 år och 5 år), trots att de är mycket kräsna när det gäller vegetariskt.

Eva

2021-02-24

Jättegott! Mycket godare än ”vanlig” falafel tyckte hela familjen

Coop

2020-12-11

Hej Therese och Eva! Det är en burk, så det är en bruttovikt på 400 g. Mvh Maja, redaktör

Eva

2020-12-07

Jag undrar samma som Therese längre ner, hur mycket bönor ska det vara? Är det en 400 grams burk som avses?

Thérèse

2020-05-16

Riktigt gott! Har gjorts flera gånger här hemma sedan vi upptäckte receptet tidigare i våras.

Liv

2019-05-29

blev jätte gott!! bytte ut ströbrödet som skulle vara i bönbollarna mot havregryn! och cayennepepparen mot chilipulver

Therese

2017-03-31

Tyckte de blev goda :-) Tog mindre cayennepeppar. Jag körde alltihopa i en matberedare med knivinsats. Det står inte att man ska mosa bönorna...

Therese

2017-03-29

Ska det vara 400 g bönor eller är det en burk med 400g /240 g bönor som avses?

Ichrak

2017-03-29

Men ska dem verkligen stekas i 20 min??

Liselott

2017-02-10

Supergoda och perfekt luftig konsistens.

Pernilla

2016-12-16

Fick inte till dom alls. Föll isär och smulade sig. Men smakade hyfsat gott.

Alexander

2016-12-15

Enkelt och supergott. Håller ihop och får fin knaprig yta. Funkar även som burgare.

Liknande recept

Spara recept

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Laxtaco

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Cashewnötstaco

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Vegetarisk tacos med cashewfärs

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(9)