Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås
  • Tid 35 min

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

3.92 (12 betyg)

Smarriga bönbollar i pita med yoghurtsås.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g vita bönor, avsköljda
  • 2 dl riven ost
  • 1 gul lök, riven
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 dl ströbröd till panering
Yoghurtsås
  • 3 dl matyoghurt
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 0.5 dl sweet chilisås
Till servering
  • 4 pitabröd
  • 0.5 isbergssalladshuvud, strimlad
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 röd lök, strimlad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till bönbollarna till en jämn smet.

  2. 2

    Forma till bollar och rulla i ströbröd. Hetta upp olja i stekpanna, stek till fin färg på medelvärme ca 20 min.

  3. 3

    Blanda yoghurt med ingefära och sweetchilisås. Servera bollarna i pitabröd med sallad, tomat, lök och yoghurtsås.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Therese

    Tyckte de blev goda :-) Tog mindre cayennepeppar. Jag körde alltihopa i en matberedare med knivinsats. Det står inte att man ska mosa bönorna...

  • Therese

    Ska det vara 400 g bönor eller är det en burk med 400g /240 g bönor som avses?

  • Ichrak

    Men ska dem verkligen stekas i 20 min??

  • Liselott

    Supergoda och perfekt luftig konsistens.

Visa fler