Tandoorikyckling i pitabröd med raita

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

En härlig grillmiddag med smak av Indien. Tandoori, yoghurt och mynta passar verkligen ihop! Kyckling minutfilé är både snabbgrillad och god.

Tillagningstid: 20 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kyckling minutfilé
  • 4 pitabröd
  • Marinad:
  • 1 påse tandoori chicken kryddmix (à 35 g)
  • 0.5 dl neutral olja, t ex rapsolja
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 tsk salt
  • Raita:
  • 2 tomater, tärnade
  • 0.5 liten gurka, tärnad
  • 1 kruka mynta, hackad
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 tsk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda tandoorikryddan med olja, limeskal, limesaft och salt. Vänd runt kycklingen i blandningen och låt marinera minst 15 min.
  2. Blanda alla ingredienser till raitan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla eller stek kycklingen tills den är genomstekt, ca 3 min per sida. Kycklingen ska ha en innertemperatur på 68°.
  4. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen. Fyll dem med skivad kyckling och raita.

Servering

Servera gärna med citron.

Tips

Pressa gärna ner 1 vitlöksklyfta i raitan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2017-04-20

Mycket gott! Tog "vanlig"kycklingfilé som jag skar i cm tjocka strimlor innan jag marinerade dom.

Tandoorikyckling i pitabröd med raita
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g kyckling minutfilé
  • 4 pitabröd
  • Marinad:
  • 1 påse tandoori chicken kryddmix (à 35 g)
  • 0.5 dl neutral olja, t ex rapsolja
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 tsk salt
  • Raita:
  • 2 tomater, tärnade
  • 0.5 liten gurka, tärnad
  • 1 kruka mynta, hackad
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 tsk olivolja
  • salt och svartpeppar

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

En härlig grillmiddag med smak av Indien. Tandoori, yoghurt och mynta passar verkligen ihop! Kyckling minutfilé är både snabbgrillad och god.

Tillagningstid: 20 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda tandoorikryddan med olja, limeskal, limesaft och salt. Vänd runt kycklingen i blandningen och låt marinera minst 15 min.
  2. Blanda alla ingredienser till raitan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla eller stek kycklingen tills den är genomstekt, ca 3 min per sida. Kycklingen ska ha en innertemperatur på 68°.
  4. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen. Fyll dem med skivad kyckling och raita.

Servering

Servera gärna med citron.

Tips

Pressa gärna ner 1 vitlöksklyfta i raitan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2017-04-20

Mycket gott! Tog "vanlig"kycklingfilé som jag skar i cm tjocka strimlor innan jag marinerade dom.