Tandoorikyckling i pitabröd med raita
  • Tid 20 min + tid att marinera

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

4 (10 betyg)

En härlig grillmiddag med smak av Indien. Tandoori, yoghurt och mynta passar verkligen ihop! Kyckling minutfilé är både snabbgrillad och god.

  • Tillagningstid 20 min + tid att marinera
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kyckling minutfilé
  • 4 pitabröd
Marinad:
  • 1 påse tandoori chicken kryddmix (à 35 g)
  • 0.5 dl neutral olja, t ex rapsolja
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 tsk salt
Raita:
  • 2 tomater, tärnade
  • 0.5 liten gurka, tärnad
  • 1 kruka mynta, hackad
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 tsk olivolja
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda tandoorikryddan med olja, limeskal, limesaft och salt. Vänd runt kycklingen i blandningen och låt marinera minst 15 min.

  2. 2

    Blanda alla ingredienser till raitan. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Grilla eller stek kycklingen tills den är genomstekt, ca 3 min per sida. Kycklingen ska ha en innertemperatur på 68°.

  4. 4

    Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen. Fyll dem med skivad kyckling och raita.

Servering

Servera gärna med citron.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Pressa gärna ner 1 vitlöksklyfta i raitan.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Cecilia

    Mycket gott! Tog "vanlig"kycklingfilé som jag skar i cm tjocka strimlor innan jag marinerade dom.