Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad
  • Tid 30 min

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

2.67 (3 betyg)

Färdigmarinerade tunna kycklingfiléer går snabbt att grilla och passar fint med t ex en matig sallad. Moghrabiah ser ut som pärlor och är en palestinsk eller libanesisk typ av couscous.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 1 förpackning BBQ Classic Minutfilé (à 690 g)
Fruktig couscoussallad:
  • 2 dl moghrabiah (pärlcouscous)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 snackpaprika
  • 0.5 citron
  • 0.5 zucchini, fint strimlad
  • 75 g sugarsnaps, fint strimlade
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 4 nektariner
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
Sås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 msk flytande honung
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen med en buljongtärning. Skölj couscousen hastigt i kallt vatten så att kokningen avstannar.

  2. 2

    Grilla paprikan tills den är mjuk. Grilla citronen på snittytan till fin färg. Skär nektarinerna i bitar och grilla till fin färg.

  3. 3

    Dra bort skalet från paprikan där det har blivit bränt och ta bort kärnorna. Skär paprikan i mindre bitar och vänd runt med resten av grönsakerna, nektarinerna och couscousen. Pressa över saften från den grillade citronen. Ringla över olja och salta.

  4. 4

    Blanda ingredienserna till såsen. Grilla kycklingen tills den är genomstekt, 6–8 min. Kycklingens innertemperatur ska vara 68°.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar