
Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor
Betyg (1-5):
Det behöver inte alltid vara så tillkrånglat. Med färdigköpta biffar behöver du bara röra ihop såsen och koka rödbetorna.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
- 400 g skalade rödbetor i klyftor
- 480 g frysta laxbiffar med citron och dill
- 1 msk smör
- Örtkryddsyoghurt:
- 1 dl matyoghurt
- 1 dl lätt crème fraiche
- 1 dl blandade hackade örter, t ex dragon, dill, timjan
- 1 msk senap
- 0.5 tsk flytande honung
- 1 krm vitpeppar
- 800 g potatis
- 70 g rucola
- 1 krm salt
Gör så här
- Rör ihop örtkryddsyoghurten och låt stå och dra medan resten tillagas.
- Koka rödbetsklyftorna i lättsaltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka. Stek biffarna i fettet enligt anvisning på påsen.
Servering
Servera biffarna, såsen och rödbetorna med nykokt potatis och rucola.
Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor
Betyg (1-5):
Det behöver inte alltid vara så tillkrånglat. Med färdigköpta biffar behöver du bara röra ihop såsen och koka rödbetorna.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Gör så här
- Rör ihop örtkryddsyoghurten och låt stå och dra medan resten tillagas.
- Koka rödbetsklyftorna i lättsaltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka. Stek biffarna i fettet enligt anvisning på påsen.
Servering
Servera biffarna, såsen och rödbetorna med nykokt potatis och rucola.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!