Krämig laxpasta

Krämig laxpasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(49)

Pasta och kallrökt lax i en krämig sås med champinjoner, lök och crème fraiche. Lättlagad pastarätt som garanterat kommer göra succé!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 300 g pasta, t ex tagliatelle, gnocchi, linguine
  • 200 g champinjoner, i skivor
  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 liten gul lök eller schalottenlök, hackad
  • 1 dl vatten
  • 0.5 fiskbuljongtärning
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 200 g kallrökt lax, i strimlor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • vatten
  • 300 g haricots verts, kokta
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningen.
  2. Fräs svampen i fettet några minuter. Låt löken fräsa med. Tillsätt vatten och söndersmulad buljongtärning. Koka upp och sjud såsen några minuter. Blanda i crème fraiche och laxstrimlor och hetta upp. Smaka av med salt och peppar. Späd med vatten om såsen blir för tjock.
  3. Lägg upp den nykokta pastan i varma tallrikar och skeda över såsen. Servera med haricots verts.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2021-02-04

Mycket gott. Tog en hel fiskbuljong o spädde med lite grädde.

Jessica

2018-07-18

Bytte vatten mot grädde och hade på svartpeppar och vitlökspulver. Himelskt gott! Hela familjen älskade rätten.

Krämig laxpasta
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 300 g pasta, t ex tagliatelle, gnocchi, linguine
  • 200 g champinjoner, i skivor
  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 liten gul lök eller schalottenlök, hackad
  • 1 dl vatten
  • 0.5 fiskbuljongtärning
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 200 g kallrökt lax, i strimlor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • vatten
  • 300 g haricots verts, kokta
  • 0.5 tsk salt

Krämig laxpasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(49)

Pasta och kallrökt lax i en krämig sås med champinjoner, lök och crème fraiche. Lättlagad pastarätt som garanterat kommer göra succé!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningen.
  2. Fräs svampen i fettet några minuter. Låt löken fräsa med. Tillsätt vatten och söndersmulad buljongtärning. Koka upp och sjud såsen några minuter. Blanda i crème fraiche och laxstrimlor och hetta upp. Smaka av med salt och peppar. Späd med vatten om såsen blir för tjock.
  3. Lägg upp den nykokta pastan i varma tallrikar och skeda över såsen. Servera med haricots verts.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2021-02-04

Mycket gott. Tog en hel fiskbuljong o spädde med lite grädde.

Jessica

2018-07-18

Bytte vatten mot grädde och hade på svartpeppar och vitlökspulver. Himelskt gott! Hela familjen älskade rätten.