Pölsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Hemlagad pölsa är en gammal svensk maträtt som gjordes efter slakt, för att ta vara på enklare kött. Servera gärna med kokt potatis, inlagda rödbetor, ättiksgurka eller saltgurka.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl korngryn
  • 8 dl buljong (köttspad)
  • 2 gula lökar
  • 1 msk margarin eller smör
  • 5 dl kött eller inälvor, kokt hackat
  • svartpeppar eller vitpeppar
  • 1 tsk mejram eller timjan
  • 1 msk sirap
  • salt

Gör så här

  1. Koka korngrynen i köttspad eller vatten + buljongtärning ca 40 min.
  2. Skala, hacka och fräs löken i fettet. Blanda grynen med löken och köttet. Smaksätt med peppar, smulad mejram eller timjan, ev också sirap och salt. Låt allt bli varmt.

Flerdubblad sats:

  1. Mät upp köttet, blanda det med drygt samma mängd kokta korngryn samt fräst lök och kryddor efter smak. 1 dl gryn sväller vid kokning till ca 3 dl. Pölsan kan sedan delas upp och frysas.

Tips

Servera gärna med kokt potatis, inlagda rödbetor, ev ättiksgurka eller saltgurka.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aina

2017-08-07

Tyvärrksn jag bbara se knappt halva sidan

p.n

2014-01-17

Björn Nordkvist

2013-11-14

Jag använder grötris i stället för korngryn. Pölsan blir saftigare.

Coop

2011-12-30

Visst kan du använda färs istället, fast då får du en annan rätt än klassisk pölsa.

Gerd Andersson

2011-12-29

Kan jag använda blandfärs?

Liknande recept

Spara recept

Kycklingwraps med harissayoghurt

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Panerad fiskburgare med remouladsås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Krämig laxpasta

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Kryddig yoghurtsoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Quinoa- och sötpotatisburgare med pepparrotsgräddfil

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(35)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 dl korngryn
  • 8 dl buljong (köttspad)
  • 2 gula lökar
  • 1 msk margarin eller smör
  • 5 dl kött eller inälvor, kokt hackat
  • svartpeppar eller vitpeppar
  • 1 tsk mejram eller timjan
  • 1 msk sirap
  • salt

Pölsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Hemlagad pölsa är en gammal svensk maträtt som gjordes efter slakt, för att ta vara på enklare kött. Servera gärna med kokt potatis, inlagda rödbetor, ättiksgurka eller saltgurka.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka korngrynen i köttspad eller vatten + buljongtärning ca 40 min.
  2. Skala, hacka och fräs löken i fettet. Blanda grynen med löken och köttet. Smaksätt med peppar, smulad mejram eller timjan, ev också sirap och salt. Låt allt bli varmt.

Flerdubblad sats:

  1. Mät upp köttet, blanda det med drygt samma mängd kokta korngryn samt fräst lök och kryddor efter smak. 1 dl gryn sväller vid kokning till ca 3 dl. Pölsan kan sedan delas upp och frysas.

Tips

Servera gärna med kokt potatis, inlagda rödbetor, ev ättiksgurka eller saltgurka.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aina

2017-08-07

Tyvärrksn jag bbara se knappt halva sidan

p.n

2014-01-17

Björn Nordkvist

2013-11-14

Jag använder grötris i stället för korngryn. Pölsan blir saftigare.

Coop

2011-12-30

Visst kan du använda färs istället, fast då får du en annan rätt än klassisk pölsa.

Gerd Andersson

2011-12-29

Kan jag använda blandfärs?

Liknande recept

Spara recept

Kycklingwraps med harissayoghurt

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Panerad fiskburgare med remouladsås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Krämig laxpasta

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Kryddig yoghurtsoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Quinoa- och sötpotatisburgare med pepparrotsgräddfil

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(35)