Panerad fiskburgare med remouladsås
  • Tid 30 min

Panerad fiskburgare med remouladsås

4 (6 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g torsk eller sej
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
Remouladsås:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 smörgåsgurka, finhackad
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
Till servering:
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 0.5 gurka, skivad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa eller finhacka fisken till en färs. Blanda med ägg, salt och peppar. Forma till 4 burgare och vänd runt i ströbrödet. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smör. Stek fiskburgarna ca 2 min per sida.

  2. 2

    Blanda alla ingredienserna till såsen. Fyll bröden med sallad, gurka, fiskburgare och remouladsås.

Servering

Gör en sallad på hyvlad fänkål, citronsaft och salt. Passar garanterat alla fiskrätter.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gott med picklad rödlök, se recept på coop.se.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sandra

    Lite geggig att göra men så god!