Yakiniku på lövbiff
  • Tid 30 min
  • Svårighetsgrad Enkel

Yakiniku på lövbiff

3.19 (58 betyg)

Strimlad biff med ingefära, soja och sesamolja.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11
  • Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fint strimlad lövbiff
  • 0.5 dl sesamfrö
  • 1 msk olja
  • 10 cm fint skuren purjolök
Yakinikumarinad:
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 msk sesamolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk finriven ingefära
Till servering:
  • 3 dl jasminris
  • 300 g kimchi (koreansk surkål)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera köttet ca 15 min.

  2. 2

    Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna till fin färg. Lägg dem åt sidan.

  3. 3

    Hetta upp pannan med olja och stek köttet i omgångar tills det mesta av marinaden kokat in, ca 5 min. Lägg tillbaka allt i pannan och vänd ner purjolök och sesamfrön, stek ytterligare någon min.

Till servering

  1. 1

    Servera med jasminris och kimchi.

Sätt ett betyg

18 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hanna - du har givetvis rätt. Vi har nu tagit bort receptet från kategorin GI. Tack för att du uppmärksammade oss på det! /Elsa, webbredaktör

  • Hanna

    Jag har svårt att se det här som GI när förslaget är att servera med jasminris. Riktigt pinsamt att läsa.

  • ema

    Fantastiskt gott, min 8-åring som inte är bra på att äta kött älskade detta och gav det högsta betyg. Mitt enda problem är vad jag skall göra med all sesamoljan. Vi kan ju tyvärr inte äta detta varje vecka.

  • Angelica

    Mycket gott! Brukar dock alltid lägga köttet i marinad minst en timme i förväg så det blir ordentligt med smak.

Visa fler