
Yakiniku på lövbiff
Strimlad biff med ingefära, soja och sesamolja.
- 600 g fint strimlad lövbiff
- 0.5 dl sesamfrö
- 1 msk olja
- 10 cm fint skuren purjolök
- Yakinikumarinad:
- 1 dl japansk soja
- 0.5 msk sesamolja
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 msk strösocker
- 1 msk finriven ingefära
- Till servering:
- 3 dl jasminris
- 300 g kimchi (koreansk surkål)
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera köttet ca 15 min.
- Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna till fin färg. Lägg dem åt sidan.
- Hetta upp pannan med olja och stek köttet i omgångar tills det mesta av marinaden kokat in, ca 5 min. Lägg tillbaka allt i pannan och vänd ner purjolök och sesamfrön, stek ytterligare någon min.
Till servering
- Servera med jasminris och kimchi.
Yakiniku på lövbiff
Strimlad biff med ingefära, soja och sesamolja.
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera köttet ca 15 min.
- Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna till fin färg. Lägg dem åt sidan.
- Hetta upp pannan med olja och stek köttet i omgångar tills det mesta av marinaden kokat in, ca 5 min. Lägg tillbaka allt i pannan och vänd ner purjolök och sesamfrön, stek ytterligare någon min.
Till servering
- Servera med jasminris och kimchi.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-05-04
Brukar göra detta recept med kött/vegofärs istället för lövbiff. Omåttligt populärt här hemma!
2018-12-12
Hanna - du har givetvis rätt. Vi har nu tagit bort receptet från kategorin GI. Tack för att du uppmärksammade oss på det! /Elsa, webbredaktör
2018-12-02
Jag har svårt att se det här som GI när förslaget är att servera med jasminris. Riktigt pinsamt att läsa.
2016-04-26
Fantastiskt gott, min 8-åring som inte är bra på att äta kött älskade detta och gav det högsta betyg. Mitt enda problem är vad jag skall göra med all sesamoljan. Vi kan ju tyvärr inte äta detta varje vecka.
2016-02-08
Mycket gott! Brukar dock alltid lägga köttet i marinad minst en timme i förväg så det blir ordentligt med smak.
2015-11-18
Riktigt gott, verkligen. Perfekt för hela familjen!<3<3<3
2015-08-08
Borde inte få kallas yakiniku.. Snarare gyudon med sesamsmak..
2015-05-30
Smakrikt och bra sätt att tillaga lövbiff. Men kan marineras i ett par timmar för mer smak
2014-11-11
Lätt att laga, men trodde nog det skulle smaka mer. Dessutom lite tort eftersom marinaden skulle koka in
2014-07-28
Var det det här du ville ha när vi skulle fira födelsedagarna?
2014-04-23
japan
2014-03-24
Gott och enkelt, men lite för salt för mig.
2014-02-14
Otroligt gott och enkelt hela familjen blev väldigt förtjust i detta. Vi har gjort det flera gånger sen jag hittade det på coops hemsida som en rätt till matkassen för en vecka, det var nån gång i höstas.
2014-02-10
Shit va äckligt det här va!
2014-01-10
Gott. Men vill man att det ska smaka mera "restaurang" så öka mängden socker.
2013-10-17
Resultatet är: smakrikt, fräscht & supergott! :)
2013-10-14
Det här minns du väl???
2013-10-14
Gott som tusan med lite risvin till..
2013-09-26
Gott! Wokade lite grönsaker till!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Caroline
2019-05-04
Brukar göra detta recept med kött/vegofärs istället för lövbiff. Omåttligt populärt här hemma!
2018-12-12
Hanna - du har givetvis rätt. Vi har nu tagit bort receptet från kategorin GI. Tack för att du uppmärksammade oss på det! /Elsa, webbredaktör
Hanna
2018-12-02
Jag har svårt att se det här som GI när förslaget är att servera med jasminris. Riktigt pinsamt att läsa.
ema
2016-04-26
Fantastiskt gott, min 8-åring som inte är bra på att äta kött älskade detta och gav det högsta betyg. Mitt enda problem är vad jag skall göra med all sesamoljan. Vi kan ju tyvärr inte äta detta varje vecka.
Angelica
2016-02-08
Mycket gott! Brukar dock alltid lägga köttet i marinad minst en timme i förväg så det blir ordentligt med smak.
Hermine
2015-11-18
Riktigt gott, verkligen. Perfekt för hela familjen!<3<3<3
drvn
2015-08-08
Borde inte få kallas yakiniku.. Snarare gyudon med sesamsmak..
Johanna
2015-05-30
Smakrikt och bra sätt att tillaga lövbiff. Men kan marineras i ett par timmar för mer smak
Anita
2014-11-11
Lätt att laga, men trodde nog det skulle smaka mer. Dessutom lite tort eftersom marinaden skulle koka in
lis
2014-07-28
Var det det här du ville ha när vi skulle fira födelsedagarna?
jenny
2014-04-23
japan
Susanne
2014-03-24
Gott och enkelt, men lite för salt för mig.
Annika Grönblad
2014-02-14
Otroligt gott och enkelt hela familjen blev väldigt förtjust i detta. Vi har gjort det flera gånger sen jag hittade det på coops hemsida som en rätt till matkassen för en vecka, det var nån gång i höstas.
El Paso Furioso
2014-02-10
Shit va äckligt det här va!
Alfons
2014-01-10
Gott. Men vill man att det ska smaka mera "restaurang" så öka mängden socker.
Victoria
2013-10-17
Resultatet är: smakrikt, fräscht & supergott! :)
Anja
2013-10-14
Det här minns du väl???
Mats Erdin
2013-10-14
Gott som tusan med lite risvin till..
Sussie
2013-09-26
Gott! Wokade lite grönsaker till!