Wok med lövbiff

Wok med lövbiff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

Stekt biff, nudlar, salladslök och spenat med hoisinsås, rostad lök och lime. Wok när den är som bäst - enkel, mättande och smakrik!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 250 g äggnudlar
  • 400 g lövbiff
  • 1.5 dl hoisinsås
  • 1 msk olivolja
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 70 g babyspenat
  • 2 dl rostad lök
  • 1 lime, klyftad
  • ev 1 kruka färsk koriander
  • salt

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj av i kallt vatten så att de inte blir överkokta av eftervärmen.
  2. Strimla lövbiffen. Låt den marinera i ½ dl av hoisinsåsen minst 5 min. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok. Stek köttet i omgångar.
  3. Vänd ihop nudlarna med kött, salladslök och spenat. Tillsätt resten av hoisinsåsen och dra av från värmen när allt är varmt. Smaka av med salt.
  4. Toppa med rostad lök och servera med en limeklyfta och ev färsk koriander.

Tips

Tillsätt riven ingefära och vitlök för extra sting.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2022-01-10

Gott ,enkelt och lyxade till det med marinerad oxfilé och det var toppen!

Sara

2020-06-23

Broccoli istället för spenat blev också bra.

Stefan

2017-02-05

Enkelt och gott, hela familjen gav tummen upp.

Wok med lövbiff
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 250 g äggnudlar
  • 400 g lövbiff
  • 1.5 dl hoisinsås
  • 1 msk olivolja
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 70 g babyspenat
  • 2 dl rostad lök
  • 1 lime, klyftad
  • ev 1 kruka färsk koriander
  • salt

Wok med lövbiff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

Stekt biff, nudlar, salladslök och spenat med hoisinsås, rostad lök och lime. Wok när den är som bäst - enkel, mättande och smakrik!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj av i kallt vatten så att de inte blir överkokta av eftervärmen.
  2. Strimla lövbiffen. Låt den marinera i ½ dl av hoisinsåsen minst 5 min. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok. Stek köttet i omgångar.
  3. Vänd ihop nudlarna med kött, salladslök och spenat. Tillsätt resten av hoisinsåsen och dra av från värmen när allt är varmt. Smaka av med salt.
  4. Toppa med rostad lök och servera med en limeklyfta och ev färsk koriander.

Tips

Tillsätt riven ingefära och vitlök för extra sting.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2022-01-10

Gott ,enkelt och lyxade till det med marinerad oxfilé och det var toppen!

Sara

2020-06-23

Broccoli istället för spenat blev också bra.

Stefan

2017-02-05

Enkelt och gott, hela familjen gav tummen upp.