Köttbullar i kokossås
  • Tid 30 min

Köttbullar i kokossås

3.53 (15 betyg)

Lättlagade saftiga köttbullar i kokossås med sambal, vitlök och ingefära.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 2 msk ströbröd
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Kokossås
  • 1 citrongräs
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 tsk salt
Till servering
  • 3 dl jasminris
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili, finstrimlad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda färsen med resten av ingredienserna till en jämn smet och forma till stora köttbullar.

  2. 2

    Dela citrongräset på längden och krama ihop till en boll. Koka upp kokosmjölken med alla ingredienser till såsen.

  3. 3

    Lägg ner köttbullarna i såsen och låt sjuda tills de är genomlagade. Servera med ris, koriander och ev extra chili.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar