Grillplanka med chimichurripotatissallad
  • Tid 30 min

Grillplanka med chimichurripotatissallad

0 (0 betyg)

Chimichurri är en sås med örter och chili från Sydamerika. Blandar man den med potatis har du en supergod potatissallad! Bjud den till en grillad köttbit, t ex grillplanka.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg potatis, gärna färskpotatis
  • 550 g grillplanka, färdigkryddat fläskkött (à 550 g)
  • 1 lime, till servering
  • 500 g sivri-paprikor
Chimichurri:
  • 1 lime finrivet skal, (endast det gröna) och saft
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad eller strimlad
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad färsk oregano
  • 1 dl hackad färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skrubba och koka potatisen i saltat vatten. Häll av och låt svalna. Blanda alla ingredienser till chimichurrin. Dela potatisen och vänd runt med chimichurrin.

  2. 2

    Grilla köttet enligt anvisning på förpackningen, till en innertemperatur på 68°. Dela limen i halvor och grilla snittytan till fin färg. Grilla paprikorna tills de är lätt mjuka. Servera med potatissalladen.

Servering

Det är gott att grilla citrusfrukter, saften blir då sötare i smaken. Gott att pressa över maten.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Chimichurri är gott till nästan allt; fisk, skaldjur, kött och fågel.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Malin: Det är en längskuren kotlett.

  • Malin

    Vad är plankan för fläskdetalj?