
Köttbullar med rivna morötter och ingefära
Betyg (1-5):
Ingefäran och moroten ger köttbullarna en spännande smak.
Tillagningstid: 40 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1.5 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- 1.5 dl ströbröd
- 500 g nötfärs
- 400 g fläskfärs
- 2 ägg
- 2 små finhackade gula lökar
- 2 finrivna morötter
- 1 msk riven färsk ingefära
- 0.5 tsk nymald vitpeppar
- 20 g smör till stekning
- 2 tsk salt
- Till garnering:
- 1 strimlad morot
- granatäppelkärnor
- färsk koriander
Gör så här
- Blanda mjölk, grädde och ströbröd i en skål. Låt svälla 10 min.
- Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet.
- Forma till små bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör i omgångar.
- Garnera med strimlad morot, granatäppelkärnor och ev koriander.
Köttbullar med rivna morötter och ingefära
Betyg (1-5):
Ingefäran och moroten ger köttbullarna en spännande smak.
Tillagningstid: 40 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda mjölk, grädde och ströbröd i en skål. Låt svälla 10 min.
- Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet.
- Forma till små bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör i omgångar.
- Garnera med strimlad morot, granatäppelkärnor och ev koriander.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!