Köttbullar med rivna morötter och ingefära
  • Tid 40 min

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

0 (0 betyg)

Ingefäran och moroten ger köttbullarna en spännande smak.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1.5 dl ströbröd
  • 500 g nötfärs
  • 400 g fläskfärs
  • 2 ägg
  • 2 små finhackade gula lökar
  • 2 finrivna morötter
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 tsk salt
  • 0.5 tsk nymald vitpeppar
  • 20 g smör till stekning
Till garnering:
  • 1 strimlad morot
  • granatäppelkärnor
  • färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda mjölk, grädde och ströbröd i en skål. Låt svälla 10 min.

  2. 2

    Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet.

  3. 3

    Forma till små bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör i omgångar.

  4. 4

    Garnera med strimlad morot, granatäppelkärnor och ev koriander.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar