Rostbiff med currypotatissallad
  • Tid 35 min
  • Ugn 175º

Rostbiff med currypotatissallad

3.83 (6 betyg)

Helstekt rostbiff och potatissallad med äpple och curry

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g hel färsk rostbiff (gör gärna en större)
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk olja
  • 600 g potatis
  • 75 g sockerärtor
  • 1 äpple, tärnat
  • 100 g feferoni
  • 2 msk pumpakärnor, torrostade
Currysås
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1.5 tsk curry
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra köttet. Bryn runt om i oljai en riktigt het panna. Lägg köttet i en ugnsform och stick in en termometer.

  2. 2

    Rosta mitt i ugnen till en innertemperatur på 55°. Låt köttet vila innan det skärs upp i tunna skivor.

  3. 3

    Koka potatisen i saltat vatten. Låt ånga av och svalna ordentligt i ett durkslag. Skär ev potatisen i mindre bitar.

Currysås:

  1. 1

    Blanda gräddfil med sweet chilisås och curry. Smaka av med salt. Vänd runt potatisen med såsen, sugarsnaps, purjolök, äpple och feferoni. Toppa gärna med chiliflakes.

  2. 2

    Toppa potatissalladen med pumpakärnor och servera med rostbiffen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Självklart kan man köpa färdig rostbiff i skivor och servera till den supergoda potatissalladen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Cecilia

    Lämnade chiliflakes och feferoni utanför då vi har en liten 3,5 åring hemma. Det blev mycket uppskattat!