Rostbiff med currypotatissallad

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Helstekt rostbiff och potatissallad med äpple och curry

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 500 g hel färsk rostbiff (gör gärna en större)
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk salt
  • Currypotatissallad
  • 600 g potatis
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1.5 tsk curry
  • salt
  • 75 g sockerärtor, strimlad
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 1 äpple, tärnat
  • 100 g feferoni
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 2 msk pumpakärnor, torrostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra köttet. Bryn runt om i olja i en riktigt het panna. Lägg köttet i en ugnsform och stick in en termometer.
  2. Rosta mitt i ugnen till en innertemperatur på 55°. Låt köttet vila innan det skärs upp i tunna skivor.

Currypotatissallad

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Låt ånga av och svalna ordentligt i ett durkslag. Skär ev potatisen i mindre bitar.

Currysås:

  1. Blanda gräddfil med sweet chilisås och curry. Smaka av med salt. Vänd runt potatisen med såsen, sugarsnaps, purjolök, äpple och feferoni. Toppa gärna med chiliflakes.
  2. Toppa potatissalladen med pumpakärnor och servera med rostbiffen.

Tips

Självklart kan man köpa färdig rostbiff i skivor och servera till den supergoda potatissalladen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-10-25

Hej Anna Birgitta, det hade visst trillat bort - men nu är det på plats! :) /Elsa, webbredaktör

Anna birgitta

2021-10-19

Var finns receptet till potatissalladen?

Checkbox Coop

2019-12-10

Hej Lena, tack för din kommentar! Nu har vi lagt till purjolök i ingredienslistan! Lycka till i köket!

Lena

2019-12-03

Ska det vara purjolök i receptet?

Cecilia

2017-04-25

Lämnade chiliflakes och feferoni utanför då vi har en liten 3,5 åring hemma. Det blev mycket uppskattat!

Rostbiff med currypotatissallad
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g hel färsk rostbiff (gör gärna en större)
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk salt
  • Currypotatissallad
  • 600 g potatis
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1.5 tsk curry
  • salt
  • 75 g sockerärtor, strimlad
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 1 äpple, tärnat
  • 100 g feferoni
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 2 msk pumpakärnor, torrostade

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Helstekt rostbiff och potatissallad med äpple och curry

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra köttet. Bryn runt om i olja i en riktigt het panna. Lägg köttet i en ugnsform och stick in en termometer.
  2. Rosta mitt i ugnen till en innertemperatur på 55°. Låt köttet vila innan det skärs upp i tunna skivor.

Currypotatissallad

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Låt ånga av och svalna ordentligt i ett durkslag. Skär ev potatisen i mindre bitar.

Currysås:

  1. Blanda gräddfil med sweet chilisås och curry. Smaka av med salt. Vänd runt potatisen med såsen, sugarsnaps, purjolök, äpple och feferoni. Toppa gärna med chiliflakes.
  2. Toppa potatissalladen med pumpakärnor och servera med rostbiffen.

Tips

Självklart kan man köpa färdig rostbiff i skivor och servera till den supergoda potatissalladen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-10-25

Hej Anna Birgitta, det hade visst trillat bort - men nu är det på plats! :) /Elsa, webbredaktör

Anna birgitta

2021-10-19

Var finns receptet till potatissalladen?

Checkbox Coop

2019-12-10

Hej Lena, tack för din kommentar! Nu har vi lagt till purjolök i ingredienslistan! Lycka till i köket!

Lena

2019-12-03

Ska det vara purjolök i receptet?

Cecilia

2017-04-25

Lämnade chiliflakes och feferoni utanför då vi har en liten 3,5 åring hemma. Det blev mycket uppskattat!