Indiska köttfärsknyten
  • Ugn 200º

Indiska köttfärsknyten

4 (1 betyg)

Currypiroger med matig fyllning som gräddas gyllenbruna i ugnen.

  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter

Ingredienser

12 st
Pirogdeg:
  • 6 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 250 g smör
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk vatten
Fyllning:
  • 125 g grovt skurna haricots verts i stora bitar
  • 2 msk rapsolja
  • 500 g blandfärs eller annan färs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 40 g curry (gärna kerala), mangocurry eller vanlig curry
  • 1 ägg
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Pirogdeg

  1. 1

    Blanda mjöl och salt. Smula ner smöret i mjölet. Vispa upp ägget med ättika och vatten. Tillsätt blandningen och arbeta ihop till en deg. I matberedare kan alla ingredienser blandas på en gång. Låt stå kallt i 1 timma.

Fyllning

  1. 1

    Stek bönorna under tiden i hälften av oljan. Ta upp och ställ åt sidan. Stek färsen i resten av oljan. Tillsätt bönor, kryddor och blanda väl.

Knyten

  1. 1

    Kavla ut degen på mjölat bakbord till en cirka 2 millimeter tunn fyrkant och skär den i mindre fyrkanter, cirka 15 x 15 centimeter. Vispa upp ägget lite med en gaffel och pensla på fyrkanternas kanter. Lägg cirka 2 matskedar färs i mitten av varje fyrkant. Vik ena hörnet mot det motsatta hörnet till en trekant och kläm ihop kanterna mot varandra.

Grädda i ugn

  1. 1

    Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla resten av ägget över alla knytena. Grädda i ugn cirka 15 minuter tills knytena är gyllenbruna.

Servering

Servera med sallad och söt chilisås
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Susanna

    Mycket gott! Dock ändrade jag efter egen smak, tog 1 burk majs, 1 liten purjolök och 1 grovriven morot. Uteslöt ättikan i pirogdegen men blev bra ändå. Tog 25 g vanlig malen curry vilket blev lagom starkt, blandade även i 1 tsk timjan. Fick fyllning över som jag ska ha till middag i övermorgon med ris tänkte jag.