Nu visas utbudet för Stockholm. Se sortimentet för din leveransadress:
I dagsläget levererar vi inte till ditt valda postnummer. Däremot kan du köpa våra färdigpackade matkassar.
Currypiroger med matig fyllning som gräddas gyllenbruna i ugnen.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Blanda mjöl och salt. Smula ner smöret i mjölet. Vispa upp ägget med ättika och vatten. Tillsätt blandningen och arbeta ihop till en deg. I matberedare kan alla ingredienser blandas på en gång. Låt stå kallt i 1 timma.
Stek bönorna under tiden i hälften av oljan. Ta upp och ställ åt sidan. Stek färsen i resten av oljan. Tillsätt bönor, kryddor och blanda väl.
Kavla ut degen på mjölat bakbord till en cirka 2 millimeter tunn fyrkant och skär den i mindre fyrkanter, cirka 15 x 15 centimeter. Vispa upp ägget lite med en gaffel och pensla på fyrkanternas kanter. Lägg cirka 2 matskedar färs i mitten av varje fyrkant. Vik ena hörnet mot det motsatta hörnet till en trekant och kläm ihop kanterna mot varandra.
Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla resten av ägget över alla knytena. Grädda i ugn cirka 15 minuter tills knytena är gyllenbruna.
Logga in för att skriva en kommentar
Mycket gott! Dock ändrade jag efter egen smak, tog 1 burk majs, 1 liten purjolök och 1 grovriven morot. Uteslöt ättikan i pirogdegen men blev bra ändå. Tog 25 g vanlig malen curry vilket blev lagom starkt, blandade även i 1 tsk timjan. Fick fyllning över som jag ska ha till middag i övermorgon med ris tänkte jag.