Kalvfärs- och myntaköttbullar

Kalvfärs- och myntaköttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tillagningstid: 35 minuter
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mineralvatten eller vanligt vatten
  • 400 g kalvfärs
  • 0.5 finhackad liten gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk nymald vitpeppar
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • 2 msk finhackad mynta
  • 3 msk smör eller margarin till stekning
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Låt ströbrödet svälla i vattnet 5-10 minuter. Blanda färsen med ströbrödet och resten av ingredienserna. Stek gärna ett prov och smaka av. Forma små köttbullar. Ta knappt 1 matsked färs till varje. Doppa skeden i vatten varje gång så släpper färsen lätt.
  2. Bryn köttbullarna i omgångar i fett i en stekpanna och efterstek 3-5 minuter.

Tips

Gör du flera satser går det lättast att eftersteka i en långpanna i mitten av ugnen i 200 grader cirka 10 minuter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalvfärs- och myntaköttbullar
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mineralvatten eller vanligt vatten
  • 400 g kalvfärs
  • 0.5 finhackad liten gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk nymald vitpeppar
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • 2 msk finhackad mynta
  • 3 msk smör eller margarin till stekning
  • 0.5 tsk salt

Kalvfärs- och myntaköttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tillagningstid: 35 minuter
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt ströbrödet svälla i vattnet 5-10 minuter. Blanda färsen med ströbrödet och resten av ingredienserna. Stek gärna ett prov och smaka av. Forma små köttbullar. Ta knappt 1 matsked färs till varje. Doppa skeden i vatten varje gång så släpper färsen lätt.
  2. Bryn köttbullarna i omgångar i fett i en stekpanna och efterstek 3-5 minuter.

Tips

Gör du flera satser går det lättast att eftersteka i en långpanna i mitten av ugnen i 200 grader cirka 10 minuter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!