Kalvfärs- och myntaköttbullar
  • Tid 35 min

Kalvfärs- och myntaköttbullar

3.62 (8 betyg)

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

40 stycken
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mineralvatten eller vanligt vatten
  • 400 g kalvfärs
  • 0.5 finhackad liten gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymald vitpeppar
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • 2 msk finhackad mynta
  • 3 msk smör eller margarin till stekning
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Låt ströbrödet svälla i vattnet 5-10 minuter. Blanda färsen med ströbrödet och resten av ingredienserna. Stek gärna ett prov och smaka av. Forma små köttbullar. Ta knappt 1 matsked färs till varje. Doppa skeden i vatten varje gång så släpper färsen lätt.

  2. 2

    Bryn köttbullarna i omgångar i fett i en stekpanna och efterstek 3-5 minuter.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gör du flera satser går det lättast att eftersteka i en långpanna i mitten av ugnen i 200 grader cirka 10 minuter.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar