Julglaserade revbensspjäll

Julglaserade revbensspjäll

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Revben hör julen till, och här får de riktigt mycket härlig smak!

Tillagningstid: 50 min + 1 tim koktid
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 klyftad gul lök
  • 4 lagerblad
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 2 tsk salt
  • Glaze:
  • 3 dl julmust
  • 1 hackad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0.5 tsk malda nejlikor
  • 0.5 tsk malen ingefära

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg revbensspjällen i en kastrull med lök, lagerblad, salt och pepparkorn. Täck med vatten och låt koka under lock ca 1 tim. Se till att köttet alltid är täckt med vatten under kokningen. Ta upp och lägg köttet i en ugnsform.
  2. Lägg alla ingredienser till glazen i en kastrull och låt koka utan lock ca 15 min. Mixa slät med en stavmixer och koka 5 min till. Pensla köttet med hälften av glazen och stek mitt i ugnen ca 20 min. Servera med resten av glazen som en sås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tove

2020-12-05

Supergod glaze! Släng i en nypa salt i flera omgångar för att uppnå sälta och ta bort beskhet från soya. Tillsätt även en nypa chiliflakes.

Mattias

2019-12-22

Glazen smakade inget vidare tyvärr...

Julglaserade revbensspjäll
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 klyftad gul lök
  • 4 lagerblad
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 2 tsk salt
  • Glaze:
  • 3 dl julmust
  • 1 hackad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0.5 tsk malda nejlikor
  • 0.5 tsk malen ingefära

Julglaserade revbensspjäll

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Revben hör julen till, och här får de riktigt mycket härlig smak!

Tillagningstid: 50 min + 1 tim koktid
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg revbensspjällen i en kastrull med lök, lagerblad, salt och pepparkorn. Täck med vatten och låt koka under lock ca 1 tim. Se till att köttet alltid är täckt med vatten under kokningen. Ta upp och lägg köttet i en ugnsform.
  2. Lägg alla ingredienser till glazen i en kastrull och låt koka utan lock ca 15 min. Mixa slät med en stavmixer och koka 5 min till. Pensla köttet med hälften av glazen och stek mitt i ugnen ca 20 min. Servera med resten av glazen som en sås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tove

2020-12-05

Supergod glaze! Släng i en nypa salt i flera omgångar för att uppnå sälta och ta bort beskhet från soya. Tillsätt även en nypa chiliflakes.

Mattias

2019-12-22

Glazen smakade inget vidare tyvärr...