
Wokad pak choy med svamp och salladslök
Betyg (1-5):
Pak choy påminner smakmässigt mycket om salladskål. Mycket i gott i denna vegetariska wok med svamp, aubergine och salladslök.
Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 huvuden pak choy, grovstrimlade
- 6 delade salladslökar
- 250 g shiitake svamp, i bitar
- 1 aubergine i skivor eller miniaubergine i halvor
- 3 msk jordnötsolja
- 4 vitkålsklyftor, i skivor
- 1 tsk kinesisk soja
- 2 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
- 0.5 msk majsstärkelse
- 2 krm vitpeppar
Gör så här
- Ansa och dela grönsakerna och svampen. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna med höga kanter.
- Fräs grönsakerna och svampen hastigt på hög värme, tillsätt vitlöken och soja.
- Blanda buljongen med majsstärkelse och häll över grönsakerna. Salta och peppra.
- De flesta sojor är glutenfria, dock kan ett fåtal innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.
Liknande recept
Wokad pak choy med svamp och salladslök
Betyg (1-5):
Pak choy påminner smakmässigt mycket om salladskål. Mycket i gott i denna vegetariska wok med svamp, aubergine och salladslök.
Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Ansa och dela grönsakerna och svampen. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna med höga kanter.
- Fräs grönsakerna och svampen hastigt på hög värme, tillsätt vitlöken och soja.
- Blanda buljongen med majsstärkelse och häll över grönsakerna. Salta och peppra.
- De flesta sojor är glutenfria, dock kan ett fåtal innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2013-01-26
Det var enkelt och gott, men Nästa gång tar jag nog lite mer maizena. Tycker inte såsen blev simmig på rätt sätt. Men fin smak, milt o snällt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Lotten
2013-01-26
Det var enkelt och gott, men Nästa gång tar jag nog lite mer maizena. Tycker inte såsen blev simmig på rätt sätt. Men fin smak, milt o snällt.