För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Wokad pak choy med svamp och salladslök

Betyg (1-5):
2.5 (2 betyg)

Pak choy påminner smakmässigt mycket om salladskål. Mycket i gott i denna vegetariska wok med svamp, aubergine och salladslök.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 huvuden pak choy, grovstrimlade
  • 6 delade salladslökar
  • 250 g shiitake svamp, i bitar
  • 1 aubergine i skivor eller miniaubergine i halvor
  • 3 msk jordnötsolja
  • 4 vitkålsklyftor, i skivor
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
  • 0.5 msk majsstärkelse
  • 2 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Ansa och dela grönsakerna och svampen. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna med höga kanter.
  2. Fräs grönsakerna och svampen hastigt på hög värme, tillsätt vitlöken och soja.
  3. Blanda buljongen med majsstärkelse och häll över grönsakerna. Salta och peppra.
  4. De flesta sojor är glutenfria, dock kan ett fåtal innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lotten

2013-01-26

Det var enkelt och gott, men Nästa gång tar jag nog lite mer maizena. Tycker inte såsen blev simmig på rätt sätt. Men fin smak, milt o snällt.

Liknande recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(78)

Svamprisotto med ugnsbakade rotsaker

(12)

Vildsvinsfräs från Djursnäs

(9)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(10)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Fläskbogspett med koreansk rissallad

(1)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

(220)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 huvuden pak choy, grovstrimlade
  • 6 delade salladslökar
  • 250 g shiitake svamp, i bitar
  • 1 aubergine i skivor eller miniaubergine i halvor
  • 3 msk jordnötsolja
  • 4 vitkålsklyftor, i skivor
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
  • 0.5 msk majsstärkelse
  • 2 krm vitpeppar

Wokad pak choy med svamp och salladslök

Betyg (1-5):
2.5 (2 betyg)

Pak choy påminner smakmässigt mycket om salladskål. Mycket i gott i denna vegetariska wok med svamp, aubergine och salladslök.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa och dela grönsakerna och svampen. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna med höga kanter.
  2. Fräs grönsakerna och svampen hastigt på hög värme, tillsätt vitlöken och soja.
  3. Blanda buljongen med majsstärkelse och häll över grönsakerna. Salta och peppra.
  4. De flesta sojor är glutenfria, dock kan ett fåtal innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lotten

2013-01-26

Det var enkelt och gott, men Nästa gång tar jag nog lite mer maizena. Tycker inte såsen blev simmig på rätt sätt. Men fin smak, milt o snällt.

Liknande recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(78)

Svamprisotto med ugnsbakade rotsaker

(12)

Vildsvinsfräs från Djursnäs

(9)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(10)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Fläskbogspett med koreansk rissallad

(1)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

(220)