Fläskytterfilégryta med svamp och bacon
  • Tid 35 min

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

3.54 (137 betyg)

Mustig gryta med fläskytterfilé, bacon och crème fraiche.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 1 fläskytterfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 90 g bacon, strimlad
  • 250 g champinjoner, delade
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 morot, slantad
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk soja, kinesisk
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Putsa och skär köttet i 1 cm skivor. Hetta upp en stekpanna och bryn på båda sidor i olja. Salta och peppra. Lägg köttet åt sidan.

  2. 2

    Stek bacon till det fått färg. Tillsätt champinjoner, lök och vitlök. Stek under omrörning någon minut till.

  3. 3

    Lägg tillbaka köttet med dess saft och häll på vatten. Lägg i buljong, morot, crème fraiche och häll i soja. Låt sjuda under lock ca 20 min. Smaka av med salt.

  4. 4

    Servera med matvete eller ris.

Servering

Matvete eller ris
Sätt ett betyg

14 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Helena

    Jättegod och smakrik gryta. Hela familjen åt med god aptit!

  • Erik

    Full poäng från alla i familjen!

  • Birgitta

    Mycket god, bra ingredienser. Hade dock ingen Soja, morötter eller buljong, men tycker inte det behövs.

  • Annica

    En gryta som blivit en favorit men mitt bestämda förslag är att ta bort buljongtärningen helt. Smaka av med ev. lite fond istället om det behövs. Tillräckligt med sälta i grytan ändå utan buljongen.

Visa fler