Wok med tofu och jordnötssås

Wok med tofu och jordnötssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tofun får härlig smak av sojamarinad och äts med nudlar och het jordnötssås. Recept ur kokboken: Comfort food av Agnes Gällhagen.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g broccoli
  • 2 spetspaprikor
  • 2 morötter
  • 0.5 liten purjolök
  • 1.5 msk sesamolja
  • 180 g risnudlar
  • salt och svartpeppar
  • Srirachatofu
  • 270 g fast tofu
  • 4 msk tamarisoja
  • 1 msk lönnsirap
  • 0.5 msk risvinäger
  • 2 tsk srirachasås
  • 2 msk neutral olja, till stekning
  • Het jordnötssås
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1.25 dl jordnötssmör
  • 4 msk agavesirap
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1.33 msk röd currypasta
  • 4 msk tamarisoja
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk chiliflakes
  • vatten
  • Till servering
  • färsk koriander
  • jordnötter

Gör så här

  1. Srirachatofu: Skär tofun i centimeterstora kuber. Blanda soja, sirap, vinäger och sriracha. Hetta upp olja och stek tofun på hög värme till fin färg runt om.
  2. Lättast att vända dem en i taget i pannan. Sänk värmen och häll över såsen. Låt småputtra tills tofun sugit upp det mesta av vätskan.
  3. Strimla broccoli, paprika, morötter och purjolök. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  4. Hetta upp sesamoljan i en stek- eller wokpanna. Stek grönsakerna hastigt på hög värme under omrörning så de får lite färg men behåller sin krispighet.
  5. Vänd ihop nudlar och grönsaker. Toppa med tofu, jordnötssås, koriander och grovhackade jordnötter vid servering.

Jordnötssås

  1. Mixa alla ingredienser till en slät sås. Späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt om du använder osaltat jordnötssmör.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2021-08-21

Lite fix att laga men väldigt gott! Vi brukar lägga till mer av grönsakerna så proportionen av grönt blir mer. Och göra rejäl sats så det räcker några dagar - för detta kan man äta flera gånger utan att tröttna☀️

Helena

2021-03-19

Otroligt gott! Använde japansk soja istället för Tamarinsoja i jordnötssåsen. Tyckte det passade bättre med den sälta japansk soja har.

Liknande recept

Spara recept

Soppa med havrebit, stjärnanis och kanel

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Nudelwok med tofu och jordnötssås

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Nudelsallad med apelsin och ingefära

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Nudelsoppa med ägg

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Pad thai med tofu

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Thaigryta med nudlar

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Vegetarisk pad thai

Betyg
Betyg
(19)
Wok med tofu och jordnötssås
25 st
  • Ingredienser (25)
  • 250 g broccoli
  • 2 spetspaprikor
  • 2 morötter
  • 0.5 liten purjolök
  • 1.5 msk sesamolja
  • 180 g risnudlar
  • salt och svartpeppar
  • Srirachatofu
  • 270 g fast tofu
  • 4 msk tamarisoja
  • 1 msk lönnsirap
  • 0.5 msk risvinäger
  • 2 tsk srirachasås
  • 2 msk neutral olja, till stekning
  • Het jordnötssås
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1.25 dl jordnötssmör
  • 4 msk agavesirap
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1.33 msk röd currypasta
  • 4 msk tamarisoja
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk chiliflakes
  • vatten
  • Till servering
  • färsk koriander
  • jordnötter

Wok med tofu och jordnötssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tofun får härlig smak av sojamarinad och äts med nudlar och het jordnötssås. Recept ur kokboken: Comfort food av Agnes Gällhagen.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Srirachatofu: Skär tofun i centimeterstora kuber. Blanda soja, sirap, vinäger och sriracha. Hetta upp olja och stek tofun på hög värme till fin färg runt om.
  2. Lättast att vända dem en i taget i pannan. Sänk värmen och häll över såsen. Låt småputtra tills tofun sugit upp det mesta av vätskan.
  3. Strimla broccoli, paprika, morötter och purjolök. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  4. Hetta upp sesamoljan i en stek- eller wokpanna. Stek grönsakerna hastigt på hög värme under omrörning så de får lite färg men behåller sin krispighet.
  5. Vänd ihop nudlar och grönsaker. Toppa med tofu, jordnötssås, koriander och grovhackade jordnötter vid servering.

Jordnötssås

  1. Mixa alla ingredienser till en slät sås. Späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt om du använder osaltat jordnötssmör.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2021-08-21

Lite fix att laga men väldigt gott! Vi brukar lägga till mer av grönsakerna så proportionen av grönt blir mer. Och göra rejäl sats så det räcker några dagar - för detta kan man äta flera gånger utan att tröttna☀️

Helena

2021-03-19

Otroligt gott! Använde japansk soja istället för Tamarinsoja i jordnötssåsen. Tyckte det passade bättre med den sälta japansk soja har.

Liknande recept

Spara recept

Soppa med havrebit, stjärnanis och kanel

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Nudelwok med tofu och jordnötssås

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Nudelsallad med apelsin och ingefära

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Nudelsoppa med ägg

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Pad thai med tofu

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Thaigryta med nudlar

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Vegetarisk pad thai

Betyg
Betyg
(19)