Nudelwok med tofu och jordnötssås
  • Tid 35 min

Nudelwok med tofu och jordnötssås

3.75 (4 betyg)

Stekta nudlar med marinerad tofu blandas med en smakrik jordnötssås.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g tofu
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 125 g äggnudlar
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 1 röd lök, i klyftor
  • 2 morötter, slantade
  • 500 g salladskål, strimlad
  • 30 g färsk ingefära, finriven
Jordnötssås
  • 1 dl jordnötter
  • 1 röd chili, skivad
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk vatten
  • 1.5 tsk ljus sirap
  • 1.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk torkade korianderblad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär tofun i bitar. Blanda soja och vitlök till en marinad. Lägg tofun i marinaden. Låt ligga så länge som möjligt. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

Jordnötssås:

  1. 1

    Mixa hälften av jordnötterna, halva chilin, fisksås, vatten, sirap, ättiksprit och koriander till en sås.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun till fin färg runt om. Lägg tofun på ett fat. Stek lök, morötter, salladskål och ingefära.

  3. 3

    Låt steka tills det mjuknat något utan att få färg. Tillsätt nudlarna och häll över jordnötssåsen och blanda runt. Toppa med tofun, resterande jordnötter och chili.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Även god att servera kall!
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar