
Nudelsoppa med ägg
Betyg (1-5):
Ångande het soppa med nudlar, krispiga sugarsnaps och smakrik asiatisk buljong. Ägg ger mättnad.
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 250 g nudlar (ris- eller äggnudlar)
- 2 morot
- 2 salladslökar
- 150 g sugar snaps
- 150 g shiitakesvamp
- 100 g sparris, gärna minisparris
- 1.5 liter vatten
- 3 grönsaksbuljongtärningar
- 1 tsk sesamolja
- 0.5 dl finstrimlad ingefära
- 1 strimlad röd chili
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- Till servering:
- 4 löskokta ägg
- ev 100 g tofu, tärnad
- 1 kruka koriander
- 1 klyftad lime
Gör så här
- Blötlägg nudlarna i en bunke med kallt vatten. Skala och strimla morötter fint. Strimla lök och sugarsnaps. Skär svamp och sparris i mindre bitar.
- Koka upp vatten, buljong, sesamolja, ingefära, chili och vitlök. Låt koka 5 min.
- Lägg ner nudlar, grönsaker och svamp. Koka upp. Servera direkt med ägghalvor och ev tofu. Toppa med koriander och servera med en klyfta lime.
Nudelsoppa med ägg
Betyg (1-5):
Ångande het soppa med nudlar, krispiga sugarsnaps och smakrik asiatisk buljong. Ägg ger mättnad.
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blötlägg nudlarna i en bunke med kallt vatten. Skala och strimla morötter fint. Strimla lök och sugarsnaps. Skär svamp och sparris i mindre bitar.
- Koka upp vatten, buljong, sesamolja, ingefära, chili och vitlök. Låt koka 5 min.
- Lägg ner nudlar, grönsaker och svamp. Koka upp. Servera direkt med ägghalvor och ev tofu. Toppa med koriander och servera med en klyfta lime.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-02-27
Väldigt smaklöst. För mycket ingefära, smakade ingefäravatten
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Patrik
2018-02-27
Väldigt smaklöst. För mycket ingefära, smakade ingefäravatten