Nudelsoppa med ägg
  • Tid 25 min

Nudelsoppa med ägg

3.12 (8 betyg)

Ångande het soppa med nudlar, krispiga sugarsnaps och smakrik asiatisk buljong. Ägg ger mättnad.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g nudlar (ris- eller äggnudlar)
  • 2 morötter
  • 2 salladslökar
  • 150 g sugar snaps
  • 150 g shiitakesvamp
  • 100 g sparris, gärna minisparris
  • 1.5 liter vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 dl finstrimlad ingefära
  • 1 strimlad röd chili
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
Till servering:
  • 4 löskokta ägg
  • ev 100 g tofu, tärnad
  • 1 kruka koriander
  • 1 klyftad lime
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blötlägg nudlarna i en bunke med kallt vatten. Skala och strimla morötter fint. Strimla lök och sugarsnaps. Skär svamp och sparris i mindre bitar.

  2. 2

    Koka upp vatten, buljong, sesamolja, ingefära, chili och vitlök. Låt koka 5 min.

  3. 3

    Lägg ner nudlar, grönsaker och svamp. Koka upp. Servera direkt med ägghalvor och ev tofu. Toppa med koriander och servera med en klyfta lime.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Patrik

    Väldigt smaklöst. För mycket ingefära, smakade ingefäravatten